Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Musikal på Drottninghög får 1,6 miljoner kronor i kulturstöd

Kulturrådets nya satsning Kreativa platser delar ut 32 miljoner kronor till 27 platser runtom i Sverige. En av dem är demokratiprojektet East Side Stories, som ska gestalta de boendes livsberättelser.

2018 är det premiär för en helt ny kultursatsning på Drottninghög, Fredriksdal och Dalhem.
Om två år blir det musikal på Drottninghög, Fredriksdal och Dalhem. Det är föreningen Inva-Sam (Invandrarföreningarnas samorganisation) som tillsammans med Helsingborgs stadsteater och nätverket Tillsammans ska sätta upp musikteaterföreställningen "East Side Stories – ett kulturprojekt om en förorts framtid". Kulturrådet bidrar med 1,65 miljoner kronor, med möjlighet att söka mer bidrag för ytterligare två år.
– Det känns makalöst roligt och spännande att få göra det här. Vi kommer att börja med ett intervjuprojekt, för vi vill berätta om människorna som bor där. Exakt hur föreställningen kommer att bli är svårt att säga just nu, men den ska bygga på civilsamhället och de kreativa uttryck som redan finns där, säger Annika Kofoed, skådespelare vid Helsingborgs stadsteater, och som kommer att stå för manus och regi.
Kulturrådets ny satsning "Kreativa platser" är en del av regeringsuppdraget "Äga rum" som löper över tre år. Satsningen riktar sig mot bostadsområden med socioekonomiska utmaningar eller lågt valdeltagande runt om i landet. Syftet är att fler ska kunna välja, skapa och ta del av kultur där de bor.
– Det kommer att bli en stor utomhusföreställning, och jag hoppas att det här utmynnar i energi, kreativitet och lust till att berätta, säger Annika Kofoed.
.
Gå till toppen