Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Polisen fyller inte utbildningarna

För tredje terminen i rad fylls inte platserna på polisutbildningarna. 140 av 800 platser kommer att stå tomma när vårterminen startar. – Att politikerna övertrumfar varandra med löften om fler poliser är inget värt, konstaterar Polisförbundets Lena Nitz.

800 poliser som tar examen samtidigt. Det var målet. Men nu visar nya siffror från Rekryteringsmyndigheten att varken de som antas till vår- eller höstterminsstarten 2017 blir de jättekullar som det var tänkt. Bilden är från 2009 då 460 poliser medverkade vid en examensceremoni i Stadshuset i Stockholm. Arkivbild.Bild: Pontus Lundahl/ TT
Plötsligt ville alla ha fler poliser och rikspolischefen utlovade 1 500 fler vid utgången av år 2020. Men nu visar en ny prognos från Rekryteringsmyndigheten att platser på landets polisutbildningar kommer att stå tomma åtminstone fyra terminer i rad.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen