Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Bil i miljonklassen stals och slaktades

Ägaren lyckades själv spåra upp bilen tack vare Mercedes app.

Max Ströbeck och hans familj i Klippan är heligt förbannad. Förklaringen är enkel. Ingen vill ha sin nya dyra Mercedes stulen och totalt slaktad.
Det återstår ingenting som kan repareras på familjen Ströbecks Mercedes värd en miljon drygt.
– Vår nya Mercedes Benz GLE coupé AMG blev stulen hemma på uppfarten i centrala Klippan. Detta är en specialdesignad bil i miljonklassen. Hela familjen låg och sov och vi hörde inte ett dugg, förklarar han.
Det visade sig att tjuvarna, som visste exakt vad de var ute efter, hade använt någon form av spårningssändare så att de kunde låsa upp bilen som om de haft en egen nyckel.
Inte mycket återstod av Familjen Ströbecks miljonbil sedan den stulits och slaktats.
– Vi hittade olja på uppfarten till huset så uppenbarligen har de haft någon lyft eller bogserat bort bilen en bit. Sedan har de kört den ut till skogen vid Flygrakan på väg 21 mot Perstorp, berättar Max Ströbeck.
– Tack vare Mercedes app kunde vi spåra upp bilen. Det visade sig att den var totalslaktad. Man hade tagit allt som går att ta med sig. Musikanläggning, dörrar, delar av motorn, airbag, ja nämn vad som helst. Allt är borta, berättar Max Ströbeck.
Enligt polisen rör det sig troligen om en liga som specialiserat sig på att stjäla lyxbilar och sedan slakta dem på delar.
Allt som kunde plockas bort tog tjuvarna från familjen Ströbecks Mercedes.
– Vi köpte bilen i maj och den är värd runt en miljon drygt. Nu är det bara skrot kvar. Det går inte att reparera den utan den är skrotad, säger Max Ströbeck.
– Bilen är försäkrad så nu får vi se vad värderingen säger. Men det är otroligt att tjuvar med egen utrustning kan slå ut lås och larm på ens bil. Vi är både ledsna och förbannade. Visserligen är det materiella ting men sättet det hände på är obehagligt, säger han.
Gå till toppen