Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Polisordern: Lägg undan vardagsbrott

Morden i Malmö får konsekvenser över hela Skåne. Nu godkänner polisledningen att en del utredningar om vardagsbrott havererar. Prioriteringen beskrivs som tillfällig.

Utredningar om mängdbrott, som villainbrott, prioriteras ner. När utredningarna blir liggande ökar risken att brotten inte klaras upp. Detta ger nu polisledningen godkänt till, för att kunna prioritera morden och de andra grova brotten i Skåne.Bild: Patrick Persson
I flera månader har polisen i Skåne pressats av de rekordmånga morden, av skottlossningar, och av den fortfarande pågående omorganisationen. Framförallt Malmö är hårt drabbat, men även nordvästra Skåne. Polisen har medgett att en del verksamhet blir lidande, men har inte tydliggjort vilka brister man accepterar för att något sånär kunna hantera mordvågen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen