Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Idol-finalisten Rebecka Karlsson mötte fansen i Ekeby

På fredag tävlar Rebecka Karlsson i Idolfinalen i Globen. Under söndagen samlades fans och vänner på torget i Ekeby för att överösa idolen med kärlek.

Rebecka Karlsson träffade fans och vänner.Bild: Linn Dupont
Hundratalet fans slöt upp på Sparbankstorget i Ekeby under söndagen för att träffa Rebecka Karlsson innan det bär av mot huvudstaden för slutspurten i musiktävlingen "Idol"
Läs mer: Idol-finalisten om hemvändarträffen: ”Det värmer i hjärtat”
Men för Ekebyborna räknas 16-åringen som traktens sångfågel sedan länge.
– Hon är alltid lika proffsig. Vi har sett henne uppträda flera gånger i skolan. När Rebecka har sin sämsta dag är hon ändå bättre än alla andra. Jag tror att hon tar hem det i Globen, säger Lone Hoogendoorn som är här tillsammans med sin dotter.
Selma Hoogendoorn hymlar inte med vem hon hejar på i "Idol". Hennes ansiktsmålning gör att hon skiljer sig från mängden. Med Rebeckas namn skrivet i pannan, och ett porträtt av idolen målat på kinden, drar sexåringen blickarna till sig.
Selma Hoogendoorn hymlar inte med vem hon hejar på i ”Idol”.Bild: Linn Dupont
Rebecka Karlsson är rörd över fansens mottagande. "Ni är fantastiska", säger hon medan det skrivs autografer, kramas och tas selfies på löpande band.
Rebecka Karlsson träffade fans och vänner i Ekeby på torget på söndagen.Bild: Linn Dupont
Egentligen var tanken att idolen skulle sjunga i sin hemstad, men efter att ha brottats mot en infektion de senaste veckorna beslutade hon sig för att låta rösten vila. Ingen tycks hänga läpp för det. Stödet är stort och fansen vill "Beckis" bästa, något som mamma Tina Karlsson kan understryka.
– Sedan vi startade idol-sidan för Rebecka på Facebook har gensvaret varit enormt. Varje vecka har vi varit en tjugo, trettio stycken som åkt upp för att heja på henne på plats. Man blir lika nervös varje vecka, säger Tina Karlsson.
Johan Karlsson kan fortfarande inte riktigt greppa att hans dotter ska sjunga i Globen.
– Det är svårt att ta in. Hela den här resan som Rebecka har gjort i höst, man fattar det knappt, säger han och ler brett åt uppståndelsen på torget.
Annie och Ida Persson tror att Rebeckas röst håller för vinst i Globen.Bild: Linn Dupont
Rååborna Ingegerd och Lars Kvist har inte bott i Ekeby på drygt tio år, men berättar att hjärtat bultar hårt för bygden.
– Ja, händer det något så här bra blir vi Ekebybor igen, säger Lars Kvist.
– Vi tog med oss barnbarnsbarnen hit, säger Ingegerd Kvist och kramar om Anton och Alice Delin.
Lars och Ingegerd Kvist med barnbarnsbarnen Anton och Alice Delin har kommit från Råå för att visa sitt stöd för Skånes idol-hopp.Bild: Linn Dupont
I stället för att ta ton kliver Rebecka Karlsson upp på scenen för en särskild ceremoni. Åsa Bergman lämnar över en hälsning från HIF i form av en tröja som signerats av spelarna.
Åsa Bergman var budbärare åt HIF och överräckte spelarnas present till Idol-Rebecka.Bild: Linn Dupont
Idolen sjöng så sent som i september in en ny version av "På gator röda och blå" tillsammans med Björn Helgesson. Men nästa fredag är det helt andra tongångar som gäller.
– Det väntar en riktig show! säger Rebecka Karlsson.
Och hur stor uppslutning det blir nästa helg återstår att se. I sämsta fall kan Ekeby stoltsera med en bronsmedaljör i "Idol 2017".
– Vi är så jäkla stolta. Hon kommer att gå långt, säger Annalena Semenius och håller upp en Idol-skylt.
"TV4 brukar säga att de älskar att filma oss för vi är så duktiga på att ordna med skyltar", säger Annalena Semenius och tackar Ulrik Hübner som stått för trycket.Bild: Linn Dupont
Läsarbild.Bild: Ylva Andersson
Läsarbild.Bild: Johanna Ahlgren
Läsarbild.Bild: Johanna Ahlgren
Rebecka Karlsson skriver autograf till Ebba Hedenskog.Bild: Viktoria Hedenskog
Ebba Hedenskog träffade idolen Rebecka Karlsson i Ekeby.Bild: Viktoria Hedenskog
Ebba Hedenskog fick autograf av idolen Rebecka Karlsson.Bild: Viktoria Hedenskog
Det var gott om folk på plats på toget i Ekeby.Bild: Stefan Kvist
Bild: Stefan Kvist
Läs alla artiklar om: Idol 2016
Gå till toppen