Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Formskapets designbazaar flyttar in på Kulturhotellet

Lördagens designbazaar blir Formskapets hittills största. Det kreativa forumet samlar ett trettiotal kreatörer från Öresundsregionen som ställer ut sina alster på Kulturhotellet.
Lika barn leka bäst. Åtminstone i fallet Formskapet som utgörs av Annika Göth Nilsson, Johanna Gartmyr och Lisa Wikstrand. I deras yrkesroller som formgivare, illustratör och fotograf krävs kreativitet. Men för att den ska kunna frodas till fullo är trion enig om att det behövs ett forum – utanför den digitala världen.
– Det är klart att man inspireras på nätet, och via alla andra kanaler som finns, men det är egentligen inte förrän man träffas som det händer saker. Mötet är så viktigt. Därför startade vi Formskapet, säger Annika Göth Nilsson.
Det är drygt ett år sedan det kreativa nätverket blev till. Förra julen hölls Formskapets första designbazaar på Radisson Blu Metropol Hotel och i våras upprepades satsningen.
På lördag blir det tredje gången gillt. Då flyttar ett trettiotal kreatörer in på Kulturhotellet för att träffas, dela erfarenheter och stärka varandra samtidigt som de visar och säljer sina kreationer.
– Vi är jätteglada över att få husera på Kulturhotellet. Det känns som att vi delar samma tankar om kultur och kreativitet.
– Hela syftet med Formskapet är att lyfta fram och uppmuntra varandra. Vi har själva saknat den typen av forum. Och så blir det som en inspirationsboost för de som besöker oss. Det är viktigt att det händer något i stan, säger Annika Göth Nilsson och förklarar vad hon tidigare har saknat i staden.
– Med risk för att klanka ner lite på Helsingborg så upplevs det inte som en kreativ stad. Men här finns jättemånga kreativa människor som inte riktigt lyfts fram trots att de skapar spännande saker. Nu finns det en fysisk möjlighet, ett forum, säger hon och fortsätter:
– Längtar man efter en kreativ stad får man också dra sitt strå till stacken och hjälpa till.
Foto: Lisa Wikstrand
Vad vill Formskapet uppnå, mellan era bazaar-tillfällen?
– Det är en win-win-situation. Vi vill få utlopp för det vi själva längtar efter, samtidigt som vi vill utveckla Helsingborg. Man vinner så mycket på att jobba tillsammans, säger Annika Göth Nilsson.
Lördagens designbazaar öppnar klockan 11 i Kulturhotellets lokaler på Södergatan 15 i Helsingborg. Fram till klockan 16 är det fritt fram att inspireras av alltifrån inredning och växter till prints och fotografier, men också ekologisk hudvård och barnkläder.
Utställarna kommer huvudsakligen från Helsingborg och NV-Skåne.
Gå till toppen