Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Toppmöte direkt i Nyårssaluten

En stormatch direkt och förändringar på knattesidan. Så blir nyårssaluten 2017.

När HIF:s nye tränare Per-Ola Ljung drog namnen ur urnan blev det direkt ett toppmötet i Nyårssaluten 2017.
Fjolårssegrarna HIF mot Eskilsminne. Två erkänt starka lag i Salutensammanhang möts redan i 16-delsfinalen den första speldagen.
Turneringen avgörs för 47:e året i rad och kommer att spelas 6-8 januari.
Per-Ola Ljung som lottade spelordningen i HD:s livesändning lär inte släppa till sina A-lagsspelare som det var förr när han själv tillhörde A-truppen.
– Nej, förr var det lite annorlunda när man körde semester direkt efter säsong och sedan spelade mycket innefotboll. Så är det inte i dag. Samtidig får helsingborgarna möjligheten att se morgondagens stjärnor lite närmare, säger Per-Ola Ljung.
Nytt för i år är också att knattematcherna inte kommer att avgöras i cupform. Istället blir det två matcher vardera för alla lag på såväl flick- som pojksidan.
– Svenska Fotbollförbundet har kommit ut med nya direktiv till alla distrikt. Från och med 2017 är det inte tillåtet med tävlingsverksamhet vare sig i seriespel eller cupspel under 13-års ålder, säger Hans Carell administrativt fotbollsansvarig i HIF.
Nyårssaluten blir alltså först ut och hur det hela skulle lösa sig har gett HIF huvudbry.
– Skulle i lägga ner delen med flickor och pojkar? Det hade ju varit fruktansvärt. Det är ju det mixen som är tjusningen i det hela, säger Hans Carell.
Alla anmälda lag får två matcher och HIF har även informerat föreningarna att följa förbundets direktiv att inte toppa sina lag.

SPELSCHEMA SENIORER

(Klicka på bilden för att se hela)
Gå till toppen