Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Sexdömd styvpappa kvar i häkte

Den man som dömts till fem års fängelse för att ha utsatt sin styvdotter för sexuella övergrepp ska vara fortsatt häktad. Det beslutades när rättegången på tisdagen avslutades i hovrätten.

I höstas dömdes den nordvästskånske mannen till fem års fängelse för för tolv fall av sexuellt utnyttjande av underårig, över 70 fall av våldtäkt mot barn och fem fall av olaga hot, varav ett grovt. Samtidigt friades han för närmare åtta år av sexuellt umgänge som han hade med styvdottern efter hennes myndighetsdag. Åklagaren ansåg att det var frågan om grovt sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning men tingsrätten friade.
Läs också Styvpappa friad och fälld för sexövergrepp
Den idag vuxna kvinnan hade stått under hans fostran sedan hon var liten och tack vare honom kunde hon tävla på hög nivå i en idrott där hon var en av landets största talanger.
Såväl styvpappan som åklagaren överklagade till hovrätten där rättegången avslutades på tisdagen. Hovrätten beslutade att mannen till vidare ska vara fortsatt häktad. Dom meddelas den 27 december.
Läs också Styvpappa åtalas för hundratals övergrepp
Gå till toppen