Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
HIF

Tomer Chencinski näste man att lämna HIF

Tomer Chencinski och HIF bryter kontraktet "i samförstånd" efter ett år. Precis som i fallet med Matthew Rusike förra veckan är det ännu en kontrakterad spelare som lämnar utan ersättning. Ny klubb blir Shamrock Rovers från Irland.
Inför säsongen anslöt den 31-årige målvakten till HIF för att konkurrera med Matt Pyzdrowski. Manager Henrik Larsson beskrev målvaktens med orden "träningsvillig, bra ålder och bra attityd." Om anledningen till att kanadensaren med israeliska rötter värvats sa henrik Larsson så här:
– Spelarna bakom Matt har varit lite för unga och de har inte varit med och tävlat på den nivå som krävs. De behöver spela mer och titta på det därefter. Kalle Joelsson är närmast och han är född 1998. Det är lite för ungt och han behöver något år till på sig, säger Henrik Larsson.
Tomer Chencinski spelade 19 allsvenska matcher, höll nollan en gång, under året och släppte in 35 mål.
Kontraktet stäckte sig över två år med option på ytterligare ett. Nu bryts det.
– Jag vill tacka alla supportrar från botten av mitt hjärta. Det har inte varit den lättaste säsongen, men jag vet att HIF kommer komma igen. HIF är en fantastisk klubb med några av de bästa supportrar jag någonsin har träffat. Oavsett läge så har ni alltid gjort er hörda. Det har varit en ära att få representera klubben och jag kommer för alltid att var en röd-blå supporter, säger Tomer Chencinski till klubbens hemsida.
Gå till toppen