Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

BEO kräver kommun på skadestånd

Barn- och elevombudsmannen begär ett skadestånd på 30|000 kronor av Örebros kommun. Arkivbild.Bild: Pontus Lundahl/TT
Ett barn på en skola i Örebro har i flera år utsatts för kränkande behandling, skriver Nerikes Allehanda. Nu har Barn- och elevombudsmannen (BEO) beslutat att begära ett skadestånd på 30 000 kronor av Örebros kommun.
Enligt BEO har skolpersonalen varit medveten om att eleven utsatts för kränkande behandling från 2013 till 2016 och de anser att skolan inte utrett ärendet tillräkligt noggrant. Skolinspektionen har tidigare fastslagit att eleven kränkts på skolan och att kommunen inte gett eleven det stöd som de borde.
Kommunen krävs på 25 000 kronor för kränkningarna och 5 000 kronor för sveda och värk eftersom att eleven utsatts för psykiskt lidande.
Att BEO beslutar att kräva skadestånd för en kränkt elev sker ungefär 40 gånger per år och snittet på skadeståndssumman är 45 000 kronor.
Gå till toppen