Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Traditionell tipspromenad drog folk trots regn och blåst

Efter allt mys och frosseri på julafton var det många som på juldagen var redo att ge sig ut för att rasta benen under Friluftsfrämjandets årliga tipspromenad vid Björkerödsstugan.

På juldagen bjuder Friluftsfrämjandet in till årets sista tips- och bingopromenad på Kullaberg. Malte ,Ulrika och Ella Franzon stod för betalning och utdelning av tipslappar.Bild: Niklas Gustavsson
Parkeringen är överfull och en liten kö har bildats vid startluckan till Friluftsfrämjandets årliga juldagstipspromenad vid Björkerödsstugan på Kullaberg. Ett 60-tal personer har redan gett sig ut på den ungefär 5 kilometer långa promenaden där deltagarnas kunskap i olika nutidsfrågor ska sättas på prov,
– Det brukar nog vara ett hundratal som ger sig ut, säger Ulrika Franzon som tillsammans med sina barn Malte och Ella står och lämnar ut tipslappar och säljer lite lotter.
– Rundan går här i nejderna, över stock och sten, säger Ulrika Franzon innan hon får hjälpa nästa deltagare att komma iväg.
Familjen Arenkull deltar i Friluftsfrämjandets tipspromenad för femtondet året i rad. Att det om något kan kallas tradition var Petra, Emy och Henrik Arnekull och Julia Ravhani överrens om.Bild: Niklas Gustavsson
Familjen Arnekull med Petra Arnekull i tätet hade tagit sig till Björkerödsstugan för tipspromenad för femtonde året i rad.
– Det har verkligen blivit en tradition. Först möts vi upp här hela släkten och går rundan tillsammans. Efteråt äter vi middag tillsammans, i dag blir det fisksoppa, säger hon.
Henrik Arnekull ser lite frusen ut men är sugen på att komma iväg. När han får frågan om det finns någon risk att deltagarna fuskar genom att googla efter svaren på frågorna fnyser han till lite skämtsamt.
– Gör man det tycker jag nog att man har missat något, det här är en social och trevlig grej att göra tillsammans. Ingen att fuska sig till.
Molly , Ann och Andreas Friberg är rutinerade tipspromenadsdeltagare, men för just den här juldagsrundan var det premiär.Bild: Niklas Gustavsson
Ytterligare en familj, familjen Friberg från Örkelljunga, står i startgroparna för att ge sig ut på tipsrunda. För dem är det första gången de deltar.
– Däremot har vi varit med och gått på påsken. Det har alltid varit väldigt trevligt så då fick vi tips om det här och åkte. Vi ser fram mot att gå tillsammans, säger Ann Friberg.
Vinnarna av årets tipsrunda presenterad på friluftfrämjandets hemsida när dagen är slut.
Gå till toppen