Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Tempo, tajming och grovisar

Engelholmsrevyn 2017

Regi: Gösta Janson Medverkande: Rikard Ahlberg, Johan Ejehag, Anders ”Puppan” Hansson, Jeanette Lindahl, Bosse Mårtensson, Nicole Månsson, Elina Sandkvist, Jenny Winstedt Revyteatern, Ängelholm Fredag 30 december (genrep)
Marschaller flammar i entrén. En stiligt uniformerad värd bugar välkommen. I foajén minglas och sorlas det till pianomusik; manegen är krattad för Engelholmsrevyn 2017. Ensemblen håller som alltid hög lokal revyklass. Denna gång med referenser till tv (mupparna, brittiska mysmord) och pokémon Go-figurer.
För de i publiken – de allra flesta alltså – som har koll på vad som försiggått det gångna året i Lergökskommunen bjuds många lustigheter. Olycksaliga Rögle, och annan idrott på tabellminus får sina tacklingar. Men volleybolltjejerna hyllas med referens till Torssons låt ”Volleyboll-Molly”. 500-årsjubileumet kommer inte undan. Det namndroppas både lokala politiker och företag i de 27 numren, fördelade på två timslånga akter.
Det hettar aldrig till så det svider. Men levereras grovisar under bältet, för sånt går hem. Likaså är ordvitsar och begreppsförvecklingar uppskattade och medskrattade. Gänget är bra på tajming. Små missar i genrepet tar alla med ett smil. En del typer och grepp återkommer, som Korpen (han förtjänar en vassare monolog). Mest jublas det åt En fyra Skåne. Den gubbakvartetten måste bli ett stående inslag!
Till flytet bidrar att mycket är eget material, och att gänget så tydligt trivs med uppgiften att roa. Dessutom i egen teaterlokal (det sticks inte under stol med hur man kan sponsra revyn). Det är mycket sång och dans. Nicole Månsson har bra snurr på koreografin. Speciellt tjejernas insatser sticker ut. Orkestern är smidigt lyhörd. Likaså övertygar scenografi, kläder och teknik. Regissören Gösta Janson drar upp tempot mot slutet som belönas med stående bifall.
Göran Holmquist
Gå till toppen