Båstad

Zlatan kom, han sågs, han signerade

Tennismetropolen Båstad förvandlades för ovanlighetens skull till fotbollsmetropolen Båstad när landslaget förlade sitt EM-läger till Örebäcksvallen. Under ett par dagar i början av juni var det rena folkfesten när fotbollsstjärnorna laddade upp inför EM i Frankrike. Och i centrum stod inte oväntat en viss Zlatan.

Bild: Sven-Erik Svensson
Premiärplask. I slutet av augusti avgjordes Torekov Open Water för första gången. Ungefär 130 deltagare simmade de tre kilometerna från Hallands väderö till Torekov. Vann gjorde Simon Plato, som tog ledningen direkt och behöll den ända in i mål.
Bild: Niklas Gustavsson
Kockar plockade päror. Sju lokala krogar serverade nypotatis och ramslök från Bjäre en helg i början av maj. Kockarna gav sig själva ut på åkrarna §och plockade primörerna som de sedan tillagade på kvällen.
Bild: Niklas Gustavsson
Måltidsrockad. Vårdboendena ändrade på måltidsordningen för att få ökad aptit och bättre nattsömn hos de äldre. Huvudmålet började serveras på kvällstid istället för på dagtid. Gullan Wallin och Kerstin Gantoft får fläskpannkaka av Eleonor Gunnarsson.
Bild: Niklas Gustavsson
Skolexempel på utbyggnad. Fler av eleverna på Apelrydsskolan ska kunna bo på skolans internat. Birgitta Wistrand, ordförande i stiftelsen bakom skolan, Erik Paulsson, Backahill/Norrviken, och Åsa Herbst, skolchef, presenterade planerna på ett nytt elevhotell med ett 60-tal rum i mitten av november.
Bild: Niklas Gustavsson
Medaljer med mersmak. Anrika Heberleins tog hem både guld, silver och brons vid chark-SM i november. Håkan "Nisse" Heberlein rullar in korvarna som ska rökas i produktionsanläggningen i Förslöv.
Bild: Niklas Gustavsson
Många bollar i luften. Sofia Larsson, Båstads GIF, utsågs till Årets fotbollsförälder. Hon var en av elva fotbollsföräldrar som fick ta emot pris under Fotbollsgalan i Stockholm i slutet av november.
Bild: Niklas Gustavsson
Fotbollsfest för fansen. Landslaget förlade sitt EM-läger till Båstad. Bollkallen Jamilla Olsson glömmer aldrig den strålande junidagen när hon fick en autograf av Zlatan Ibrahimovic.
Bild: Niklas Gustavsson
Från Syrien till symfoniorkestern. Ayoub Bookarsulaiman, som flytt från kriget i Syrien och bor på flyktingförläggningen i Hemmeslövs herrgård, är Ängelholms symfoniorkesters senaste medlem. Cellon från Kurdistan kom tillrätta efter att ha varit på villovägar.
Bild: Niklas Gustavsson
Sprang Lidingöloppet – med ett ben. Som sexåring fick Båstadbon Jacob Sandin ena benet amputerat. För två år sedan kunde han börja springa – tack vare en ny benprotes. I slutet av september genomförde han halvdistansen 1,5 mil på Lidingöloppet, trots många fall.
Flyktingbarn lär mer om tennis.Bild: Niklas Gustavsson
Tennistest. Amin Ali Rezvani och cirka 75 andra ensamkommande flyktingbarn fick chansen att prova på tennis före Davis cup-matchen i Båstad i mitten av september.
Bild: Mats Roslund
Freddie fotade Fredrik. Under Gränslösa möten i Båstad i början av augusti passade Freddie Bergelin på att ta en selfie med förre statsministern Fredrik Reinfeldt.
Gå till toppen