Åstorp

Mycket Åstorp/Kvidinge i Skånelag

I helgen spelas det distriktslags-SM i innebandy för F16 och P16 uppe i Umeå. När de skånska färgerna ska försvaras kommer en tredjedel av spelarna från den lokala innebandyklubben.

Den 5-8 januari möts sextonåringar från hela Sverige i distriktslags-SM i innebandy. 41 lag – 19 på tjejsidan och 22 på killsidan – är med och slåss om medaljerna uppe i Umeå.
Skåne åker upp med 36 förväntansfulla ungdomar som ska försvara de röd-gula färgerna. Av dessa kommer tolv, sju tjejer och fem killar, från Åstorp/Kvidinge IBS.
Elin Jönsson, Matilda Persson, Clara Hansson, Angelica Johnsson, Stella Wilson, Sara Jonasson, Moa Schöring och Johanna Sandberg på väg mot Umeå.Bild: Åstorp/Kvidinge IBS
- Det är klart man är stolt. Jag har följt tjejerna i några år nu och de är duktiga och motiverade. Det är kul att se att de finns en vilja att fortsätta inom sporten, säger Mats Bergqvist, tränare för Åstorp/Kvidinges F16 lag.
Lika nöjd med sina spelare är P16-tränaren Anders Nilsson. Han tror att anledningen till att klubben är så välrepresenterad i skånelagen beror på en målmedveten satsning på ungdomssidan och att det finns förebilder inom klubben.
Johan Jönsson, Eddie Ikonen, Aron Hurtig-Kokko, Adam Pettersson och William Göransson byter tillfälligt ut sina svart-vita tröjor. Målvakten Victor Jensen togs ut till laget men tvingades tacka nej på grund av sjukdom.Bild: Åstorp/Kvidinge IBS
- Vi har arbetat på lång sikt, med många ledare per lag. Sen vill jag också lyfta fram våra seniortränare Conny Camper på herrsidan och Thomas Hansson för damerna. Genom att ge ungdomarna chansen att träna och spela ihop med seniorerna har de visat att spelarna har en chans att ta sig vidare uppåt, säger Anders Nilsson.
Uttagningar till Skånelaget för både F16 och P16 har gjorts under hösten. Nu är det dags att mäta krafterna med övriga distrikt i landet.
– Det ska bli spännande att få ett kvitto på hur skånsk innebandy står sig gentemot de övriga distrikten, säger Vidar Jonsson-Wallin, överledare för Skånelagen samt ansvarig för distriktslag och talangutveckling på Skånes Innebandyförbund.
Skåne har fått på pappret ganska tuffa lottningar på både kill- och tjejsidan. Killarna har hamnat i samma grupp som förra säsongens bronstagare Östergötland.
På tjejsidan har Skåne lottats i en grupp där de inte bara möter fjolårets vinnare Värmland utan också Stockholm, som ses som stora favoriter.
Mer information, och löpande resultat för turneringen, finns på https://www.sportswik.com/sdfsm2017#/cupmagazine/94https://www.facebook.com/sdfsm
Spelarna från Åstorp/Kvidinge IBS:
För F16-laget Johanna Sandberg, Angelica Johnsson, Matilda Persson, Moa Schörling, Clara Hansson, Sara Jonasson och Stella Wilson.
För P16-laget Eddie Ikonen, Johan Jönsson, Aron Hurtig-Kokko, Adam Pettersson och William Göransson.
För F16 laget spelar även andra NV-skåningar: Moa Norling och Maja Mikaelsson, FBC Engelholm och Linette Ottosson, Örkelljunga IF.
Gå till toppen