HIF

Vem kan rubba HIF i Nyårssaluten?

Årets första lokala idrottsfest står för dörren. Under tre dagar intas Helsingborg arena av fotbollstokiga helsingborgare.

Bild: Anders Malmberg, Tom Wall
I helgen är det avspark för den lika traditionsenliga som klassiska Nyårssaluten, där Helsingborgs fotbollsklubbar gör upp om vem som är bäst i innefotboll. Förberedelserna pågår för fullt när tävlingsgeneralen Stefan Jansson svarar i telefon.
– Det är en bra blandning av intressanta matcher alla tre dagarna. Vi kör klockan 9–16 fredag till söndag, säger han.
Läs mer:Så spelas Nyårsaluten 2017
Förutom Nyårssaluten kommer också HM att avgöras. Med tanke på degraderingen från allsvenskan är favorittrycket på HIF förmodligen något mindre i år. Att "di röe" är laget alla vill slå har dock inte förändrats. Redan under fredagen är det upplagt för en riktig höjdarmatch när Eskilsminne och HIF möts. Avspark klockan 13.10.
– Men egentligen ska du vara på plats redan klockan nio. HIF:s och Eskilsminnes knattar möts då i den första matchen, säger Stefan Jansson.
Däremot vet han inte vilket lag HIF kommer att ställa upp med.
Även Högaborg går in i turneringen på fredagen. Ödåkra står för motståndet klockan 15.50
Allt som allt jobbar drygt 30 personer med arrangemanget och Jansson räknar med att Nyårssaluten behåller greppet om de fotbollsintresserade helsingborgarna. Finalen spelas på söndag klockan 15.15. Alla matcherna går i Helsingborg arena.
Läs alla artiklar om: Nyårssaluten 2017
Gå till toppen