Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Hallenius lämnar HIF – Bojanic lånas ut

HIF och Linus Hallenius har ommit överens om att bryta kontraktet. Samtidigt lånas Darijan Bojanic ut till Östersund.

Anfallaren Linus Hallenius och HIF går skilda vägar. Enligt ett pressmeddelande på HIF:s webbplats har parterna kommit överens om att bryta kontraktet, som gällde ytterligare två säsonger.
– Jag vill tacka alla i och runt Helsingborgs IF för min tid här. Jag önskar lycka till inför kommande säsong och i framtiden, säger Linus Hallenius till hif.se.
Klubbdirektören Mats-Ola Schulze:
– Vi tackar Linus Hallenius för hans tid i HIF och önskar honom lycka till framöver.
Darijan Bojanic åkte ur allsvenskan med HIF i höstas, men kommer att spela kvar i högsta serien. Östersund lånar mittfältaren den kommande säsongen.
Bojanic kom till Helsingborg från IFK Göteborg sommaren 2014 och har spelat 53 allsvenska matcher för klubben med åtta mål på meritlistan, men 22-åringen hade svårt att ta en ordinarie startplats i laget under Henrik Larsson.
– Denna säsongen var en besvikelse för oss alla. Jag hoppas och önskar att HIF går upp i Allsvenskan direkt och det tror jag man kommer göra. Jag önskar alla ett stort lycka till och se till att ta Helsingborg till Allsvenskan där de hör hemma, säger Darijan Bojanic på HIF:s webbplats.
– Vi önskar Darijan stort lycka till och hoppas han får möjlighet att växa i ny miljö, säger Mats-Ola Schulze.
"Vi har tittat på Darijan under lång tid. Darijans spelstil passar bra in i vårt sätt att spela. Vi har haft en bra och smidig dialog med Helsingborg vilket gjort att vi kommit överens snabbt. Darijan kommer att ansluta till ÖFK så snabbt som möjligt", säger Östersunds ordförande Daniel Kindberg till klubbens hemsida.
I låneavtalet ingår en köpoption.
Läs alla artiklar om: HIF 2017: Första träningen
Gå till toppen