Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
HIF

Tränat med Bayern – men löftet stannar i HIF

Bayern Münchens ansvariga var nöjda med vad de fick se. Och flera andra klubbar visar intresse för jättelöftet Alex Timossi Andersson. Själv siktar anfallaren på att debutera i superettan med HIF.

Alex Tomossi Andersson under första träningen med HIF.
I sin ålderskull är han en av Sveriges största talanger. Provtränade med Bayern München, öste in mål i sitt landslag, tog startplats och gjorde mål i numera nedlagda division 2-laget HIF Akademi. Det är något av vad Alex Timossi Andersson hann med under fjolårssäsongen.
Flera klubbar förutom tyska giganten Bayern punktmarkerar Alex. Men det är redan bestämt att han blir kvar i HIF. Delvis beroende på att det finns en skolgång att ta hänsyn till.
– Kul att större klubbar är intresserade men just nu tänker jag bara på att fokusera på att göra det bra i HIF.
– Skolan och tryggheten här är viktig. Det är lite för tidigt för mig att flytta. Jag satsar på ett kontrakt med HIF och hoppas få förtroendet att spela om jag jobbar hårt för det. Nu när vi åkte ner öppnar det upp för oss ungdomar mycket mer. Det är positivt för mig och alla andra yngre. Jag ska bara fortsätta jobba på träningarna och göra det jag är bra på, säger Alex Timossi Andersson.
HIF-tränaren Peo Ljung är generellt diplomatisk när det gäller att lova unga spelare något. Samtidigt öppnar han upp för att ungdomsavdelningen får en ännu större betydelse för A-lagsverksamheten framöver.
– Alex är en väldigt talangfull och speedig spelare som har näsa för mål. Och han vill bli så bra som möjligt utifrån den väg han valt. Det är en bra grund enligt mig. Vi siktar på att han ska vara nära A-lagsverksamheten, och tänker oss att den närvaron stegras under våren.
– Vi tycker att vi i grunden gör ett bra arbete på ungdomssidan, och det blir ännu viktigare med tanke på klubbens nya situation. Däremot är det arbetet kanske inte så långt framme att vi kan säga till spelarna att det är deras ansvar att ta oss tillbaka till allsvenskan. Ansvaret att vara med på resan, ja. Behövs det mer utvecklingsarbete? Ja.
Läs alla artiklar om: HIF 2017: Första träningen
Gå till toppen