Helsingborg

Öppet igen på E6 vid Rydebäck efter masskrocken

En större olycka på E6 lördagsmorgonen orsakade ett långt stopp i trafiken norrut. Först efter klockan 14 började trafiken så sakteliga att rulla igen. Flera personer ska ha fått skador, men ingen ska vara livshotande skadad. Ett flertal lastbilar fick bärgas från platsen. Flera andra olyckor har inträffat i halkan.

Bild: André Tajti / TOPNEWS.SE
Flera olyckor har inträffat på E6 under lördagsförmiddagen.
08.53 söder om Rydebäck:
Strax innan klockan nio på lördagsmorgonen inträffade en större olycka på E6 mellan Glumslöv och Rydebäck.
Flera fordon, personbilar och lastbilar, ska vara inblandade i olyckan. Än så länge är det oklart hur många fordon det rör sig om totalt.
– Det är fem, sex lastbilar som kört ihop.
– Men det är även personbilar inblandade. Men jag har ingen bild av det totala antalet fordon, säger Lars Anderberg, vid räddningstjänsten nordväst.
En person ska ha fått klippas ut från ett fordon.
– Personen ska ha varit vaken och talbar när ambulansen körde till sjukhus, men närmare uppgifter om skador har vi inte, säger Kim Hild vid polisens ledningscentral i Skåne.
– Sen har vi ett antal personer, det rör sig om cirka fem stycken, som har fått lindriga skador på handleder och liknande, säger Lars Anderberg.
Bild: André Tajti / TOPNEWS.SE
Olyckan inträffade i den norrgående riktningen. Fram till 14.10 var det totalt stopp norrut.
Arbetet på olycksplatsen toglång tid. Flera lastbilar fick bärgas. Polisen uppmanade därför trafikanter att välja en annan väg om möjligt.
– Vi kommer vara på plats under flera timmar, säger Lars Anderberg vid 10-tiden på lördagen.
Polisen dirigerade om trafiken vid Landskorna och rekommenderade trafikanter att ta av vid trafikplats Lundåkra och sedan väg 110 mot Helsingborg.
Enligt polisen är det mycket halt på platsen.
Trafikverket varnar för mycket besvärligt väglag på de flesta skånska vägar under lördagen. Det kommer att snöa av och till fram till kvällen, och under eftermiddagen övergår snön i regn. Det kan leda till att halkan blir ännu värre, enligt SMH.
Läs mer:Snö och regn under dagen kan leda till blixthalka
09.20 i höjd med Vadensjö utanför Landskrona:
En andra olycka ska ha inträffat lite längre söderut på E6 cirka 20 minuter efter den första.
– Där är det en lastbil som kört av vägen. Den står dock på alla hjul och ingen ska ha fått några skador i samband med den olyckan, säger Lars Anderberg.
Även den andra olyckan ska ha skett i norrgående riktning.
10.42 vid Margaretstorp utanför Ängelholm:
En tredje olycka inträffar på E6 en kilometer från avfarten Margaretetorp utanför Ängelholm, i södergående riktning.
– En bil ska ha fått "snurr" och kört in i en annan bil. Vi är på väg dit och har i nuläget inga närmare uppgifter om skador, säger Kim Hild vid polisens ledningscentral i Skåne strax efter olyckan.
Båda bilarna bärgas från platsen.
10.53 Ängelholmsleden Helsingborg.
En personbil kör av vägen på Ängelholmsleden i höjd med Biltema. Räddningstjänst och polis larmas till platsen. Klockan 12.30 meddelade Trafikverket att det åter är full framkomlighet på vägen.
Det har även larmats om flera andra mindre olyckor runt om på de skånska vägarna.
Läs alla artiklar om: Snöovädret
Gå till toppen