HIF

Nyårssalutens showman längtar efter genombrottet

Moustafa Zeidan förde HIF till en försvarad titel och fick priset som turneringens bäste spelare. Efter Nyårssaluten planerar 18-åringen för ett genombrott. "Jag vill bevisa för alla hur bra jag är", säger han.

HIF:s Moustafa Zeidan utsågs till Nyårssalutens bäste spelare.Bild: Tom Wall
HIF har försvarat sin titel i Nyårssaluten efter seger med 3–1 mot Hittarps IK i finalen.
Medan HIF:s unga lag ler mot pokalen står Hittarps 18-årige forwardstalang Adonis Berisha några meter bort. Han konstaterar att finalmotståndet blev för svårt.
– Det känns tufft, man vill aldrig förlora en final. De var bättre än oss helt enkelt, säger Berisha.
Berisha blev mållös i finalen och stannade därmed på sex mål, ett färre än HIF:s skyttekung Mattias Almeida.
Adonis Berisha, Hittarps IK.Bild: Tom wall
Moustafa Zeidan gjorde också sex mål och HIF:s tekniker utsågs även till turneringens bäste spelare. Han hyllar Adonis Berisha.
– Vi har spelat i Skånelaget, varit på Bosön och gjort några landskamper ihop. Det är en väldigt duktig spelare, teknisk, väldigt stark och en målskytt. Han har haft lite otur på senare år, men jag vet att han kan bli hur bra som helst, säger Zeidan.
18-årige Zeidan, som kom till HIF efter en sväng i engelska Aston Villa, håller i en chokladask och ett par presentkort när han pratar med HD. Det är priset för hans insatser i Nyårssaluten 2017.
– Chokladasken ska jag ge bort, nu har vi precis börjat vår försäsong så sånt kan man inte äta, säger han.
Zeidan showade stundtals inför publiken i Helsingborg arena.
– Men jag tycker att det var mer show när jag var 15 år och vann Saluten med Högaborg. Men jag klagar inte, det här var en bra turnering av hela laget, säger han.
Efter helgens succé ska Zeidan utomhus igen då försäsongen med HIF fortsätter.
– Jag ska göra mitt jobb och vill spela så mycket som möjligt. Jag ska ge 200 procent varje gång jag är på planen, säger han.
Hur mycket längtar du efter ditt genombrott?
– Otroligt mycket. Jag kan inte säga att det bara är en tidsfråga, men jag hoppas att det blir så snart som möjligt. Jag vill bevisa för alla hur bra jag är och hur bra jag kan bli. Jag längtar till säsongen börjar, säger han.
Zeidan gjorde ett av målen i finalen, övriga HIF-mål noterades Felix Bindelöv och Casper Seger för. Hittarps mål gjordes av Mattias Hallberg.

Finaldagens resultat i Nyårssalutens seniorklass

Kvartsfinaler:
Croatia–Högaborg 3–0
Hittarp–Kullavägen 4–3 (efter straffar)
Gantofta–HIF 0–6
Hais–Medina 1–0
Semifinaler:
Croatia–Hittarp 1–3
HIF–Hais 2–1
Final: Hittarp–HIF 1–3
Läs alla artiklar om: Nyårssaluten 2017
Gå till toppen