Rögle

Sportchefen om krisen och oron för nyckelspelarna: ”Läget är akut”

Rögle fick inte ens ihop fullt lag i ödesmatchen. Nu berättar sportchefen om oron för de skadade landslagsspelarna, krisen i tabellen och värvningsläget. ”Vi hoppas att vi kan få in någonting inom kort” säger Anders Carlsson.

Rögle förlorade för fjärde matchen i rad. Nu öppnar sportchefen Anders Carlsson för förstärkningar.
Sexpoängmatch i bottenstriden – då fick inte ens Rögle ihop fyra hela femmor på grund av det osannolika skadeläget. Djurgården kunde till slut spela av matchen i tredje perioden och vann med 3–1.
– Det är väldigt tungt. Vi har fruktansvärt mycket folk borta och tittar på förstärkningar hela tiden. Men marknaden är väldigt skral och vi får hoppas att vi får tillbaka folk snart, säger Rögles sportchef Anders Carlsson.
Hur akut är det att få in nyförvärv?
– Läget är akut, det är det. Vi hoppas att vi kan få in någonting inom kort.
Hur ser spelarmarknaden ut?
– Normalt brukar det vara fler spelare på marknaden. Vid den här tidpunkten brukar det komma spelare från lag som inte kan gå till slutspel.
Tiden börjar rinna ut och säsongen trillar på.
– Ja... jag har aldrig varit med om maken att ha så många borta, men nu har vi killarna vi har och det är bara att gilla läget. Vi måste spela för att vinna ändå. Det är mycket som är emot oss, samtidigt har många killar höjt sig – kolla på Simon Ryfors och Filip Karlsson. Men vi behöver få tillbaka folk.
Hur är stämningen i laget?
– Den är bra. Det är inget fel på inställningen hos killarna, det är bara det att en del inte orkar eftersom vi får gå på kort om folk. Det ökar ju risken för att få ännu fler skador och vi kan inte ha balansen i laget som vi vill, säger Carlsson.
Rögles skadelista har bara fortsatt att växa. En frisk spelare som saknades mot Djurgården var Mathias From, som kommit hem efter att ha spelat junior-VM med Danmark.
– Han hade nog kunnat spela i dag, men han sa att han var lite jetlaggad, säger Carlsson.
Vad tycker du om det?
– Jag ställer mig lite frågande till det faktiskt, i det läget vi är i – att man säger att man är lite trött.
På frånvarolistan finns bland många andra Rögles tre landslagsmeriterade forwards: Ludvig Rensfeldt, Patrick Cehlin och Sebastian Wännström – samtliga på grund av hjärnskakningar.
Rensfeldt kan komma att göra comeback redan på fredag mot HV71 hemma, men för de andra två är läget betydligt mer dystert.
– Cehlin och Wännström är långt borta. Jag ser inte att de kan spela inom en snar framtid. De har inte spelat sedan den 17 respektive 24 november och har inte kunnat träna någonting.
Finns risken att någon av dem inte kan komma tillbaka mer den här säsongen?
– Den risken finns alltid, säger Carlsson.
Läs alla artiklar om: SHL 2017: Rögle-Djurgården 1-3
Gå till toppen