Sport

Skyttekungen siktar på HIF:s A-lag

Efter Gothia cup, pojkallsvenskan och HIF Akademi blev Mattias Almeida skyttekung i Nyårssaluten. Nu siktar 17-åringen på att slussas in i HIF:s A-lag. "Presterar jag är chanserna kanske ganska stora", säger han.

Mattias Almeida på väg in till finalen.Bild: Tom wall
Mattias Almeida är en relativt okänd HIF-talang, men i Nyårssaluten gjorde han sig ett namn.
17-åringen producerade sju mål för HIF:s guldlag och vann därmed skytteligan. Han har aldrig spelat Nyårssaluten tidigare.
– Hela atmosfären... Man blir glad, lite spänd. Men det är så det ska vara, det blir roligare när många människor kollar, säger han efter finalsegern mot Hittarp.
Kanske kan succén ge ringar på vattnet.
– Det är jätteviktigt för mig att prestera så bra som möjligt och göra minimalt med misstag. I och med situationen i HIF känner jag att ju mer jag presterar desto större chans har jag att nå upp till A-laget. Det gäller att ligga i och träna mycket, så får jag se var det leder mig, säger Almeida.
Almeida spelade i både U17-laget och HIF Akademis division 2-lag den gångna säsongen. Han alternerade mellan yttermittfältet och en forwardsroll.
– Spontant trivs jag rätt bra på kanten, gärna högerkanten. Jag är vänsterfotad och gillar att driva in i banan och skjuta, säger han.
I fjol var Almeida, som har sitt ursprung i Spanien men har spelat i HIF i hela sitt liv, en av de mest framstående spelarna i HIF:s U17-lag som blev tvåa i Gothia cup och vann pojkallsvenskan södra. Och 2017 inleddes alltså med både en kollektiv och en personlig titel.
Om Almeida är aktuell för HIF:s A-lag?
– Säsongen har inte dragit igång än, så det är lite otydligt. Men våra tränare har sagt till oss att chansen har blivit större, så det utgår jag ifrån. Presterar jag är chanserna kanske ganska stora att jag når någon träning eller får sitta på bänken i någon match. Men det är som sagt upp till mig om jag presterar eller inte, säger han.
Hur vill du beskriva dig själv som spelare?
– Jag vet inte faktiskt. Jag låter mina fötter tala, för jag vet inte hur jag ska förklara det, säger han och ler.
Läs alla artiklar om: Nyårssaluten 2017
Gå till toppen