Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

57 trafikolyckor på ett dygn – men idag blir vädret mildare

Lördagens snöfall ledde till 57 olyckor på ett dygn i polisregion syd. Men söndagsmorgonen har varit lugn på olycksfronten, och dagen kommer att bjuda på uppehåll och temperaturer runt nollstrecket.

Strax innan klockan nio på lördagsmorgonen inträffade en större olycka på E6 mellan Glumslöv och Rydebäck. Flera fordon, personbilar och lastbilar var inblandade i olyckan.Bild: André Tajti
Gårdagens snöfall med efterföljande regn och temperaturer kring nollan var inga glada nyheter för bilisterna i södra Sverige. Under lördagsdygnet inträffade inte mindre än 57 olyckor i polisregion syd, vilket omfattar Skåne, Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.
Söndagsmorgonen har däremot varit mycket lugnare.
– Förutom en bil som kört av vägen i Ystad så har det varit väldigt lugnt hittills i trafiken, säger Johanna Persson, presskommunikatör vid polisens ledningscentral.
SMHI:s prognos för dagen skänker också lite hopp i januarimörkret: Under morgonen råder minusgrader, men så fort solen tittar fram kommer temperaturen att pendla runt nollan hela dagen.
– Räkna med mycket moln på himlen och uppehåll. Mildare luft rör sig in under kvällen, så det kan bli någon enstaka plusgrad under natten, säger Marcus Sjöstedt, meteorolog på SMHI.
Vindmässigt är det inte mycket att tala om.
– Det blir svaga vindar, möjligtvis måttlig vind vid kusterna.
Finns det risk för halka idag?
– Det är ganska lugnt på den fronten, men det kom ju lite snö igår och nu kommer fuktig luft in, så då kan det på vissa ställen bli frostutfällning på vägytorna och halt av den anledningen. När temperaturen ligger kring nollstrecket ska man alltid ta det försiktigt i trafiken, säger Marcus Sjöstedt.
Läs alla artiklar om: Snöovädret
Gå till toppen