Landskrona

Min mening: Satsning på polisen har SD krävt länge

Fler poliser? Det har SD krävt länge, skriver Lars Ekvall (SD) i en sändare.

Svar till Jonas Esbjörnsson.
Du skriver rätt mycket som jag finner minst sagt tveksamma. Satsningar på polisen är krav som Sverigedemokraterna ställt i princip så länge partiet har funnits så det uppskattas. Frågan på era nu satsade miljarder är hur mycket av dessa medel som ska täcka upp tidigare neddragningar? Det måste finnas en demografisk faktor som också måste beaktas, hur stor är den? Sen om man nu slår sig på bröstet med stora satsningar varför satsar man bara 100 Mkr för 2017 och sen 280 Mkr 2018? Situationen är ju som konstaterats akut nu! Sen kommer det 700 Mkr 2019 och 1000 Mkr 2020. Vad hjälper pengarna då, när det är försent? Hur tänker du runt att öka polisens effektivitet genom bättre ledning när ni tillsatt en totalt inkompetent rikspolischef som genomför en enorm omorganisation som väldigt många poliser varnade för?
Nej om din utopi skall kunna genomföras så är det fler poliser på gatorna som gäller men för att det ska kunna genomföra måste arbetsvillkoren för poliskåren stärkas för att bara få våra nuvarande poliser att stanna kvar i tjänst. Sen att i detta ”läget” göra polisutbildningen till högskola är bara dumt, då det innebär att det blir svårare att rekrytera personer till detta lågbetalda yrke.
Långtidsarbetslösheten? Ja du Jonas, hade du som kommunalråd haft lite koll på vad som sker en våning under dig så hade du vetat att där sker en för landet unik stor satsning på enkla jobb som i mina ögon ser minst sagt lovande ut.
Att lyfta skolornas resultat är ett redan pågående framgångsrikt arbete som sker i utbildningsförvaltningen.
Trångboddheten ja vad ska man säga om den? Du tror inte det har med att göra med den ansvarslösa massinvandringen som skedde under 2015 och som har som följd att man har igenom lag tvingat kommunerna att trotts en redan utbredd bostadsbrist ”skaffa” bostäder åt migranter.
Sen är det nära nog chockerande att du som företrädare för det parti som låg bakom Decemberöverenskommelsen som var en öppen konstruktion för att sätta demokratin ur spel.
Lars Ekvall (SD)Ledamot av kommunfullmäktige i Landskrona
Läs mer:Min mening: Först och främst behövs fler poliser
Gå till toppen