Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Höganäs

Efter namntvisten - Vikenvarvet gör comeback

Fjolårets lopp ställdes in efter namntvisten med Göteborgsvarvet. När Vikenvarvet nu fått rätt till sitt namn och gör comeback i sommar är det med extra många varv.

Bild: Stefan Ed
Efter att Göteborgsvarvet meddelade att man äger rätten till namnet "varvet" ställdes motionsloppet i Viken in i fjol.
Men i somras fick man grönt ljus för namnet som varumärke från patent- och registreringsverket.
– Då var det för sent att komma i gång, för det kräver en hel del förberedelser. Nu har vi tänkt om och gör ett lite annorlunda lopp, säger Carin Jönsson på Sans & balans, som är arrangör.
Välgörenhetsloppet är nu planerat till den 29 juli. Det blir ett nytt upplägg - en betydligt kortare sträcka, med start och mål i hamnen, som deltagarna ska varva flera gånger.
Carin Jönsson arrangerar åter loppet i Viken.Bild: Michael Hansson
– Vi gör ett tajtare lopp med x antal varv i timmen, inspirerat av ett cykellopp. Man springer sträckan så många gånger man vill på en timme, sedan ser man vem som hunnit varva flest gånger, säger Carin Jönsson.
Fler varv - är det en blinkning till namnkonflikten?
– Ja det är klart att det är. Vi vänder det till något positivt och lägger tvisten bakom oss. Ingen kan säga annat än att det verkligen är ett varv.
Med en kortare sträcka blir loppet också enklare att organisera, säger Carin Jönsson.
Hon har inte hört något mer ifrån Göteborgsvarvet.
– De får göra sitt lopp och jag inriktar mig på detta. Det är ett rent välgörenhetslopp.
Gå till toppen