Landskrona

Min mening: Svagt svar av HR-chefen

"HR-chefen har enbart också genom sin replik bidragit till att normalisera utfrysning", menar en insändarskribent.

Johanna Sjöstrands replik den 5/1 ter sig något komisk, hon som chef för den enhet som ansvarar för personalen ser, självklart och inte vidare oväntat, inte några som helst problem med att enskilda förvaltningschefer beter sig auktoritärt och garanterar sin trohet och otvivelaktiga förtroende till dessa.
Hon ondgör sig även över att författaren väljer att vara anonym, det är tydligen ett stort problem i HR-chefens värld. Jag vet ju vad som väntar om jag inte är anonym, denna kopplingen klarar HR-chefen inte av att göra, oroväckande minst sagt. Verkligen förtroendeingivande och inte alls partiskt. Det bevisar återigen hur folket på "6:e våningen" lever långt från verkligheten.
Sedan handlade inte insändarna exklusivt om eller emot Miljöförvaltningens chef, utan den typ av beteenden ett antal av stadens förvaltningschefer uppvisat i olika ärenden. Jag betvivlar starkt att de olika fackförbunden delar HR-chefens broderliga förhållande, i a f inte de vi talat med. Men HR-chefen har enbart också genom sin replik bidragit till att normalisera utfrysning, mobbing, särbehandling etc då detta tydligen inte verkar existera i hennes värld och hon inte nämner ett ord om det i sin replik utöver att hon förväntar sig gott bemötande av anställda vilket nog alla ser som en självklarhet, men tydligen inte av förvaltningscheferna då det inte nämns.
Dessutom var tanken att kommunalråden skulle svara, inte att de skulle skicka någon av sina budbärare som "talar om hur det är". Återigen, svagt och arrogant. Jag vet inte hur länge HR-chefen arbetat i staden, men jag som snart har 40 år i ryggen vet hur det var förr och hur det är nu, hon verkar mest vara ute efter att skydda sin egen titel och det ansvar det borde innebära. Tur är jag snart pensionär. Avslutar härmed denna uppenbarligen meningslösa debatt, det är inte lönt längre.
Kommunalaren
Läs mer:Min mening: Staden har odelat förtroende för miljöchefen
Läs mer:Min mening: Ska arbetsmiljön i kommunen vara så här usel?
Gå till toppen