Åstorp

Okända försökte föra bort tonårssystrar

Två systrar, 15 och 17 år gamla, ska under måndagskvällen ha angripits av två män på Vattenverksvägen i Åstorp. Händelsen har polisanmälts.

Enligt vad systrarna berättat var de ute och gick strax efter klockan sju på kvällen när en svart personbil med två män plötsligt körde upp och stannade bakom dem. En man hoppade ut från passagerarsidan, grep tag i den äldre systern och försökte dra in henne i bilen.
När flickorna gjorde gemensamt motstånd och högt skrek på hjälp verkar förövarna ha blivit skrämda och körde från platsen. Systrarna ringde direkt till sin mamma som därefter kontaktade polisen.
Ingen av systrarna ska ha känt igen männen och de var också alltför skärrade för att känna igen bilmärke eller ha tagit registreringsnummer. Mamman, som av hänsyn till sina döttrar önskar vara anonym, vill nu uppmana boende i Åstorp att vara uppmärksamma.
– Mina döttrar är väldigt rädda idag. De har sovit med mig i sängen i natt och inte vågat gå till skolan, berättar mamman.
Eva-Lotta Hermansson Truedsson på Helsingborgspolisen bekräftar att de varit i kontakt med familjen om det inträffade. Händelsen rubriceras som försök till människorov.
– Det är ganska ovanligt att sånt här inträffar, men en liknande händelse inträffade i Båstad under gårdagen när två unga flickor blev förföljda av en bil, berättar hon.
Den bilen var dock vit och polisen ser inget samband mellan händelserna.
Gå till toppen