Landskrona

Artister vill visa att vi kan mer än vi förstår

Tiden fram till den 27 januari arbetar två multiartister på en unik föreställning på Landskrona teater. På onsdagen gav de en liten glimt av vad de vill och kan.

Multiartisterna Julien Auger, Mikkel Hobitz ger en liten försmak av sin föreställning på Landskrona teater.Bild: Tom Wall
– Vi inser att vi inte påverkar hela världen, kanske bara några få personer, säger Julien Auger, med bakgrund i Frankrike, cirkusutbildning i Sverige och en framtid som turnerande artist.
Multiartisterna Mikkel Hobitz (till vänster) och Julien Auger uppträder på Landskrona teater.Bild: Tom Wall
Han och danskfödde kollegan Mikkel Hobitz vill visa våra förutfattade meningar och sedan få oss att inse att vi kan mer än vi tror.
– Jag vill att publiken går vidare med sina möjligheter, men kanske inte genast och inför publik. Man kan börja i duschen, säger Julien Auger.
Han är inte någon jättestor man, men i ett scennummer lyfter han sin storvuxne kollega, faktiskt ända upp i taket.
– Stor och liten, vi leker med det, säger Mikkel Hobitz och hävdar att duon tänjer på tyngdlagen och annat som begränsar oss.
De verkar i Landskrona den här månaden och får låna en bostad av kommunen. Under tiden fram till föreställningen den 27 januari finslipar de sina mycket varierade nummer och då tar de hjälp av teaterns tekniska personal och lokala experter – elever från kulturskolan.
– Det kommer cirkuselever och andra från kulturskolorna i Landskrona och Svalöv, säger Håkan Persson på kulturstödsavdelningen i Landskrona.
Han tror att nycirkus, liksom dans och musik, är en bra kulturupplevelse när det talade språket inte är en konstform som passar alla unga Landskronabor. Och han har mer sådant i kikaren.
När månaden är slut drar Julien Auger och Mikkel Hobitz åt varsitt håll, men är redo att fortsätta turnera med sin gemensamma föreställlning, när arrangörerna hör av sig.
– Men världspremiären, den sker i Landskrona, slår Julien Auger fast.
Storvuxne Mikkel Hobitz balanserar på sin något mindre kollega.Bild: Tom Wall
Julien Auger klättrar uppför kollegan Mikkel Hobitz. Strax byter de roller. På föreställningen bär de vita scenkläder.Bild: Tom Wall
Gå till toppen