Åstorp

Berlinluft och italiensk mat i Kvidinge

Kvidinge Föreläsningsförening inleder vårens program den 22 januari. Under fem tillfällen kan åhörare ta del av såväl fotboll som trädgårdstips och Berlins historia.

Den 22 januari tar JD Stenqvists marknadschef Cecilia Wardström-Larsen med besökarna på en resa ”från skolbok till ett modernt förpackningsföretag”. Företagets utveckling från att det grundades till i våra dagar är fantastisk både vad gäller teknisk som administrativ utveckling.
Hon kommer även att berätta om de planer som företaget har för framtiden, samt vad som kommer att påverka förpackningar i framtiden.
Under rubriken "Berlinluft" ger Jarl von Scheele en historisk rundvandring i den tyska huvudstaden. Det blir rundturer med såväl båt som buss i centrala Berlin med besök på bland annat museet för ”muren” och Stasis högkvarter.
Strålande vyer utlovas bland annat av riksdagshusets glaskupol. Datumet är den 12 februari.
Den 5 mars kommer fotbollsproffset Björn Andersson. Tillsammans med vännen Bengt-Göran Söderling berättar han om sitt liv och sin karriär, från starten i Perstorps SK till åren i Bayern Münchens storlag på mitten av 70-talet.
Bengt Andersson, som också har också blvit svensk mästare med Östers IF, arbetar idag som talangscout för sin gamla tyska klubb.
Peter Bengtsson från Ysby, känd från tv's Trädgårdsrundan, kommer till Kvidinge den 19 mars. Då berättar trädgårdsexperten om hur vi ska planera och sköta våra trädgårdar.
Säsongsavslutning blir det den 9 april med kocken Bo Hagström. Under rubriken ”Solens Mat” berättar han om medelhavsmat och det italienska köket.
Alla föreläsningar hålls i Kvidinge Hembygdshall och startar kl 1900. Kvidinge Föreläsningsförening hälsar alla välkomna.
Gå till toppen