Sport

FCH vann – men viktig forward utgick

Det positiva: FCH vann mot Mullsjö. Det negativa: Jonathan Nilsson tvingades utgå med befarad knäskada.

Jami Manninen jublar med FCH efter att han gjort mål när Mullsjö besegrades.
Superligan
Helsingborg 3
Mullsjö 2
(1–0, 0–1, 1–1, 1–0)
Två poäng kvar till 1000 – skulle fenomenet Mika Kohonen greja det mot Mullsjö?
Svar nej – även om han mycket väl kunde lyckats med det om Daniel Johnsson haft sin "normala" måleffektivitet.
Det blev överhuvudtaget väldigt och oväntat målsnålt. Två storspelande målvakter var den enskilt största förklaringen till det. De utsågs helt riktigt till lagens bästa spelare.
Oavgjort mot AIK, förluster mot Linköping och Dalen – FCH var inne i en formsvacka och behövde hitta upp på vinstvägen.
Ett drag var att sätta ihop en superkedja med lagkaptenen och centern Mika Kohonen tillsammans med en av SSL:s pålitligaste poängduos, Linus Nordgren och Daniel Johnsson.
Matchen började med fart och i stort sett noll avvaktande spel, vilket betydde snabba och korta anfall med avslut.
Jami Manninen satte 1–0 och det var min själ ett mäktigt mål. Backen Jonathan Skoglösa drog iväg ett skott från långt håll uppe till vänster som gick rakt i täck, bollen studsade ut till Manninen och han drog till på volley rätt upp i första krysset.
I andra var det mycket Mullsjö, dels tog man eller fick man initiativet och det blev såklart än mer påtagligt med två FCH-utvisningar i rad.
Tråkigt nog tvingades Jonathan Nilsson utgå efter 7.33. Han kom i full fart i mitten, spelade ut till vänster till Hampus Dargren och samtidigt gick Erik Olofsson in framför Nilsson som föll bryskt. Han låg och vred sig i smärtor medan hans högerknä lindandes. Färdigspelat.
Frågan är hur allvarligt skadad han är. Det såg inte alls bra ut.
Jonathan Paulsson var enorm, vi är vana vid det, och det krävdes något udda för att överlista honom. Som en styrning in av Juha Kivilehtos högerfot efter att Isaac Rosén först missat ett knackskott på backhand och sen fått träff på andra försöket.
Liggandes utanför sargen med högerbenet i högläge kunde Jonathan Nilsson ändå få glädja sig åt att se sina lagkamrater göra 2–1.
I en tre mot två-kontring spelade Hampus Dargren snyggt bakåt till Jonathan Skoglösa i slottet. Direktskott och mål.
Det såg ut som att FCH skulle hålla tiden ut, men Kasper Hedlund smet in bakom Linus Nordgren långt ner till vänster och fick en macka av Sebastian Palmqvist. 2–2.
Förlängning.
Skulle inte tro att Daniel Johnsson var okej med att gå mållös. Så det gjorde han inte heller. Med ett långt utkast mellan Mullsjös backar hittade Jonathan Paulsson "Magic" och så kom 3–2 och en efterlängtad seger.
Läs alla artiklar om: SSL 2016/17: FCH-Mullsjö
Gå till toppen