Sport

Jonathan Nilsson: "Känns inte så himla farligt"

Jonathan Nilsson utgick med befarad knäskada. – Vi ska kolla på det i morgon, mycket mer än så vet jag inte. Personligen känns det inte så himla farligt, säger FCH:s viktige forward.

Den viktige forwarden Jonathan Nilsson utgick med befarad knäskada. Undersökning under torsdagen visar om det är illa eller inte.
7.33 in i andra perioden blåste domaren av spelet. På golvet låg Jonathan Nilsson och vred sig av smärtor i högerknäet.
Han blev snabbt lindad och fick hjälp ut från planen utan att stödja på benet.
Efteråt går han i alla fall, eller haltar fram, för egen maskin.
Har du ont?
– Ja, det drar lite grann, men jag kan ju gå.
Jonathan Nilsson kom i full fart rakt framför mål, spelade ut till Hampus Dargren till vänster och samtidigt klev Mullsjös Erik Olofsson in framför Nilsson.
– Jag får fri väg fram och försöker gå så långt jag kan och känner att jag inte hinner före och vill bara få honom på mig egentligen så jag kan släppa ut. Sen är det inget fult, det tror jag inte. Det är mer att jag landade oturligt. Jag får tyngd på benet och känner att det drar till, berättar Nilsson.
Jonathan Nilsson landade illa och tvingades utgå med smärtor i högerknäet.Bild: AVDO BILKANOVIC
Skulle det visa sig att han är borta en tid är det ett jättetapp för FCH. 21-åringen fick sitt genombrott i fjol och har en stark höst bakom sig med femton mål och sju assister i gjorda poäng.
Mika Ahonen och Niklas Lauritsen satte in Nicklas Lidholm på Jonathan Nilssons plats tillsammans med Hampus Dargren och Jami Manninen.
Manninen som gett FCH ledningen med ett mäktigt skott på volley efter studs rätt upp i första krysset i en förstaperiod med fart.
I den andra kvitterade Mullsjö via ett flytmål, bollen såg ut att ta på Juha Kivilehtos högerfot och in bakom enorme Jonathan Paulsson. Mullsjö hade tagit över i andra.
I tredje perioden låg Jonathan Nilsson med högerbenet i högläge och såg hur sina lagkamrater lyckades göra 2–1, Jonathan Skoglösa i ett tre mot två-läge, och senare 3–2 i förlängningen av Daniel Johnsson, såklart, på ett Jonathan Paulsson-utkast.
Daniel Johnsson har här precis satt avgörande 3–2 i förlängningen mot Mullsjö.Bild: AVDO BILKANOVIC
– Jag hade ett par lägen i dag som jag borde ha förvaltat bättre, men alltid skönt att göra mål. Jag har snackat lite om utkasten hur jag vill ha dem och i dag satt den, säger Johnsson.
Efter oavgjort mot AIK och förluster mot Linköping och Dalen behövde den negativa trenden brytas. Vilket den gjordes.
– Det var en krigarinsats. Vi har saknat det lite grann. Vi släpper bara två mål och det är skitbra och "Jonte" gör en bra match som vanligt. Det är en fin vinst och vi behövde den, säger Jonathan Nilsson.
I övrigt: Mika Kohonen blev poänglös och har fortfarande två kvar till 1000.
Läs alla artiklar om: SSL 2016/17: FCH-Mullsjö
Gå till toppen