Höganäs

Köpmansgården förblir hotell

Nu har hotellet på Köpmansgatan fått nya ägare. Marie och Anders Truedsson kommer driva hotellet vidare.

Köpmansgården byggdes 1865 som privatbostad för redaren och köpmannen Emil Killman. 1998 invigdes hotellet.Bild: Emelie Malmros
I våras lades hotellet ut till försäljning för 11 miljoner. Innan jul blev affären klar.
Marie och Anders Truedsson som driver inredningsbutiken Slottstallet respektive företaget Titel books, ger sig in i hotellbranschen. Framför allt var det fastigheten i sig de föll för, säger Anders Truedsson.
– Vi tycker att den är helt fantastisk. Ann Stibeck har gjort jättemycket bra grejer. Det var en dröm som vi ville förverkliga och nu hade vi möjligheten.
Paret Truedsson kommer inte själva att vara aktiva i driften av hotellet.
– Vi är mitt i alltihop just nu, men tanken är att återuppväcka restaurang och bar. Hotellet kommer att ha ett koncept och restaurangen ett eget koncept, men det kommer att vila på samma grund, säger Anders Truedsson.
Tanken är att inrikta sig mot en "lite mognare" målgrupp.
Anders Truedsson.Bild: Stefan Ed
Göran Heimer hos mäklaren Skeppsholmen Sotheby's international berättar att det till slut fanns tre potentiella köpare som var intresserade. Men alla hade inte tänkt driva Köpmansgården vidare som hotell.
Ann Stibeck hade drivit hotellet i 16 år innan hon bestämde sig för att sälja.
– Nu känns det bra. Vi fick nästan det vi hade begärt, tio miljoner. Och vi lämnar över till två personer som jag tror kommer att utveckla Köpmansgården. Det känns roligt.
I helgen öppnar Ann Stibeck hotellet efter julledigheten och håller sedan öppet som vanligt tills de nya ägarna tar över.Bild: Niklas Gustavsson
Hon driver hotellet vidare tills de nya ägarna tar över den 1 mars.
– Sista tiden är det överlämnandet som är jätteviktigt. Vi städar och fixar och ser till så att det är så fint som möjligt när de tar över. Personalen tar de också över.
Gå till toppen