Rögle

Rögle värvar från KHL

Landslagsmeriterade Edwin Hedberg, 23, är klar för Rögle. Forwarden kommer närmast från KHL-laget Medvescak Zagreb.

Edwin Hedberg, här i landslagsdressen, är klar för Rögle.
Rögle har haft enorma skadeproblem på forwardssidan under säsongen. Nu har laget hittat ett nyförvärv i form av Edwin Hedberg som presenterades under onsdagskvällen.
– Det här har gått väldigt snabbt. Målet är att Edwin är på plats till fredagens matchvärmning och att han hinner bli spelklar till helgens dubbelmöte mot HV71, säger Rögles sportchef Anders Carlsson i ett pressmeddelande.
Edwin Hedberg ansluter från det kroatiska KHL-laget Medvescak Zagreb, där han spenderat de tre senaste säsongerna. Hedberg gjorde 44 poäng (varav 20 mål) på 134 matcher i KHL. Han är fostrad i Östersund, men gick tidigt till Modo där han fick SHL-debutera.
Sommaren 2014 blev Hedberg avstängd i sex månader efter att testat positivt för det dopningsklassade medlet sibutramin i april samma år då han spelade för Modo.
Kontraktet med Rögle gäller resten av säsongen.
– Jag har följt Edwin ända sedan hans tid som junior i Modo. Det är en spännande spelare och jag är mycket glad över att vi lyckats få honom till Rögle, säger Anders Carlsson.
Hedberg debuterade i Tre Kronor under förra säsongen.
– Han kommer att tillföra viktiga ingredienser som fart, attityd och spets till vårt lag, säger Anders Carlsson i pressmeddelandet.
– Det är viktigt att vi får lite konkurrens om platserna i laget. Vi får bättre kvalitet på träningarna och därmed också ökad slagstyrka i matcherna.

Edwin Hedberg

Född: 29 januari 1994 i Medellin, Colombia.
Moderklubb: Östersunds IK.
Längd/vikt: 180 cm/79 kg.
Position: Forward.
Skjuter: Vänster.
Landskamper: 4 A (förra säsongen), 23 U- och J-landskamper (U16-J20).
Källa: Rögle BK
Läs alla artiklar om: Inför Rögle-HV71
Gå till toppen