Sport

Skoglösa: "Hör ju inte till vanligheterna"

Backen Jonathan Skoglösa gjorde ett av FCH:s mål och var inblandad i ett annat när det blev seger. – Det har vi suktat efter väldigt länge, men jag tycker inte vi spelar så jättebra egentligen.

Jonathan Skoglösa fick assist på FCH:s 1–0-mål och gjorde själv 2–1-målet.
Matchens bäste spelare: FCH:s målvakt Jonathan Paulsson.
Matchens näst bäste spelare: Mullsjös målvakt Benjamin Löfdahl.
Att matchen då blev så målsnål som 2–2 efter tre perioder och avgjordes i förlängningen genom Daniel Johnsson, var därför rakt igenom logiskt.
Jonathan Skoglösa ger en klockren sammanfattning av lagets landslagskeeper.
– Vi är ju lite taskiga mot honom, vi tar det ju nästan för givet att han ska vara där varje match och rädda oss. Men det är jätteviktigt för oss att han kommer upp så stort som han gör. Han har många avgörande räddningar. Han har någon på mållinjen som är riktigt fin.
FCH:s målvakt Jonathan Paulsson var en jätte – igen.Bild: AVDO BILKANOVIC
Själv var backen inblandad i två av FCH:s mål.
Vid det första sköt han i täck och bollen studsade ut till Jami Manninen. Assist.
Vid det andra hängde han med upp i anfallet när FCH blev tre mot två spelade Hampus Dargren bakåt till Jonathan Nilsson i slottet. Mål.
– Ja, det hör ju inte till vanligheterna. Det är sällan jag dyker upp där, men väldigt skönt. Jag fick skrika på Hampus och sen var det bara att blunda och skjuta. De glömde bort mig helt.
Nåja, nu är han ju nästan inne i ett målstim...
– Linköping borta var senaste. Men innan det var det ju förra säsongen. Och så får man en flytassist där när man skjuter på en back och Jami smäller upp en boll. Men det tar man alla dagar i veckan. Det är gött att få på kontot.
Segern kom i rättan tid. Krysset mot AIK och förlusterna mot Linköping och Dalen har vittnat om en formsvacka.
– Det kändes inte så i mitten av andra när de hade lite momentum, men det är gött att det svänger tillbaka så vi kan få in ett viktigt mål där. Sedan är Danne alltid stekhet när det kommer till kontringar.
Läs alla artiklar om: SSL 2016/17: FCH-Mullsjö
Gå till toppen