Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Egen rap blev udda skolredovisning

"I vissa fall kan det vara enklare att ta in fakta om det har med musik att göra."

Här rappar Linnea Danielsson sin skolredovisning. Och därmed är också uppmaningen ovan tillgodosedd eftersom du nu ser det i HD ;)
Ämnet var friskvård och hälsa och när det var dags att redovisa gjorde Linnea Danielsson som går på Victum Gymnasium i Helsingborg det udda valet att sjunga sin sammanfattning av ämnet.
Och det blev bra. Hittills har hennes redovisning setts av närmare 3000 personer efter att skolan lagt upp den på sin Facebooksida.
Valet gjorde hon av flera anledningar. Dels så gillar hon att sjunga och skapa musik och dels så tror hon på musikens kraft att nå ut till och berörda människor.
– I vissa fall kan det vara enklare att ta in fakta om det har med musik att göra, säger hon.
Sången handlar om anorexia, en sjukdom och dess konsekvenser hon vill ska uppmärksammas mer.
Text och musik har hon skrivit själv med undantag av refrängen där hon inspirerats av Maroon 5, ett amerikanskt band och deras låt "She will be loved".
Inspiration till sin musik finner hon annars överallt.
– Det kan vara beats jag hittar på Youtube eller vad som, säger hon.
Det här är inte heller den första låt hon skrivit och oftast går det ganska snabbt att få ihop både musik och text.
– Alltså när jag får en idé och det flyter på kan det gå på två timmar eller ta två dagar. Det beror på, säger hon.
Redovisningen blev som ett mindre uppträdande eftersom det bara var några få i klassen som hört hennes sång i förväg. Utöver låten lämnade hon också in en skriftlig uppsats i ämnet men den har så att säga hamnat lite i bakgrunden av hennes mer annorlunda redovisning.
Gå till toppen