Ängelholm

Jill Johnson drömmer om att flytta hem till Ängelholm

Julen firades hos familjen i Ängelholm och gav tillfälle att blicka tillbaka på ett år med framgångar – inte minst i hennes barndoms stad. Jill Johnson berättar om drömmen om att flytta tillbaka och kontakten med kompisarna från uppväxten.

Så här såg det ut i somras när Jill Johnson satte i sin sten i Ängelholms Walk of Fame.Bild: Elsie Lindau
Bejublad konsert i den 500-årsjubilerande hemmastaden och en minnessten på Storgatans Walk of fame. Det blev mycket Ängelholm för Jill Johnsons del under 2016. Trots att det snart har gått 21 år sedan hon lämnade sin barndoms stad klappar hjärtat ännu varmt för hembygden – och det är ömsesidigt.
– Det känns naturligtvis väldigt smickrande och kul att man tycker att jag sätter Ängelholm på kartan! Det känns också väldigt speciellt för mig att komma hem och känna att jag fortfarande är en sådan stor del av Ängelholm, säger hon.
”Vi är ett gäng tjejer som kommer hem från olika delar av världen och träffas i Ängelholm.”
Stortorget var knökafullt under överraskningskonserten i somras.
– Att spela på hemmaplan är alltid speciellt av flera anledningar, inte minst för att jag ju känner väldigt många människor och det blir ett kärt återseende. Det var också mycket roligt att få vara en del av Ängelholms firande av 500-årsjubiléet och så kände jag ett så kärleksfullt mottagande med ett fullt torg!
Hur ser din relation till staden ut idag?
– Jag har min familj och mina vänner här och åker hit så fort jag spelar i närheten eller barnen är lediga från skolan.
Läs mer:Han har vunnit sin viktigaste match
Hon har kvar kontakten med många av sina kompisar från uppväxten. En del av dem är bosatta i hemorten, andra har sina fasta adresser på annat håll i världen.
– Det roliga är att de vännerna, som precis som jag själv inte bor kvar, återkommer alltid somrar och storhelger. Så vi är ett gäng tjejer som kommer hem från olika delar av världen och träffas i Ängelholm.
Uppväxten i Ängelholm beskriver hon som både trygg och fri.
– Fri i betydelsen att jag kunde cykla till skolan, gå ner och bada i havet, nära till kompisar och mycket musikaliska och sportiga aktiviteter.
– Under min tonårstid erbjöd också nordvästra Skåne talangtävlingar, musikskola, föreningar och kyrkokörer, vilket gav många möjligheter att musicera och som jag tror lade en fin grund och erfarenhet för mitt yrkesval.
Tänker du flytta tillbaka?
– Den drömmen lever kvar!
”Vi är generellt sett ganska öppna människor i den här branschen . Och ja, vi kom varandra mycket nära under tiden på Gotland.”
Under hösten kunde tv-tittarna följa Jill Johnson som en av medverkande artister i "Så mycket bättre". Hon beskriver det som något av det roligaste hon gjort.
– Det har varit en utmaning, ett äventyr och det gav också otroligt mycket bekräftelse för mig som artist och låtskrivare. Det känns som en juvel i mitt musikskrin!
Men deltagarna kommer varandra nära även på det personliga planet.
– Under tajta turnéer och inspelningsprojekt blir det ofta så. Vi är generellt sett ganska öppna människor i den här branschen . Och ja, vi kom varandra mycket nära under tiden på Gotland, säger hon.
– Av naturliga skäl ebbar den täta kontakten ut när vi alla går vidare med nya projekt, men å andra sidan blir det alltid kärleksfulla återseenden när man väl ses igen.
Blir det någon mer säsong av "Jills veranda"?
– Diskussioner pågår, säger hon hemlighetsfullt.
2017 kommer troligen att bli ett lugnare år för Jill. I planen ligger en time out, men två större projekt är inbokade. En stor Vegas-show i Göteborg med storband och ett tioårsjubileum med bandet. Det senare firas med tio konserter i sommar, där Båstad blir den närmaste konsertorten den 4 augusti.
Vem skulle du vilja se som nästa namn på Ängelholms Walk of fame?
– Eftersom jag inte har bott i Ängelholm på så länge så är det svårt för mig att svara på, så jag måste passa på den frågan.
FAKTA

Jill Johnson

Ålder: 43 år.
Bor: I Borås.
Familj: Man, två barn och en bonusdotter.
Senast lästa bok: Jag läser just nu min brors bok som kommer ut i mars, den har titeln ”Den enkla sanningen”.
Favoritplats i Ängelholm: Stranden i Skälderviken.
Musikalisk förebild: Bonnie Raitt.
Genom att kommentera på HD.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på HD.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på HD.se och HD papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen