Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
HIF

Marcus Nilsson klar för storklubb

Efter att ha tränat med HIF är nu Marcus Nilsson klar för en ny utländsk klubb.

Det blev ingen förlängning i Norge. Och efter en höst i Norska Stabaek drar den förre HIF:aren Marcus Nilsson österut.
Ny klubbadress blir Pohang Steelers i Sydkorea.
Klubben från staden Pohang har vunnit den sydkoreanska ligan fem gånger, senast 2013. Klubben under sina knappt 43 år växt till en storklubb i Asien. Hela tre gånger har man vunnit den asiatiska Champions League (1998, 1998 och 2009). Det blev också ett brons i VM för klubblag 2009.
Senaste säsongen slutade man nia.
Marcus Nilsson blir det fjärde utländska inslaget. Två brasilianare och en irakier spelar redan för klubben.
Rydebäckssonen lämnade HIF under sommaren 2011 för nederländska Utrecht. Därefter blev det Kalmar FF, Fleetwood FC och Stabaek för den nu 28-årige mittbacken.
Marcus Nilsson har tränat med HIF under januari. Något HIF-tränaren PO Ljung såg som både självklart och positivt – även om en återkomst till HIF inte är aktuell just nu.
– Spelare i den åldern som vill spela några år till ska känna det naturligt att komma till oss när de är hemma. Det skapar en skön känsla kring allt vi gör, samtidigt blir det en sportslig uppsida den dag de vill vända tillbaka, sa Ljung då.
Rydebäckssonen kommer att spela på Pohang Steel Yard med plats för 17 443 åskådare.
Säsongspremiär är den 4 mars.
Marcus Nilsson är redan på plats i Sydkorea och presenteras för sin nya klubb under onsdagen. Kontraktet är på ett år, med option på ytterligare ett.
Gå till toppen