Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
HIF

16-åring det stora utropstecknet i HIF

Provspelarna Oke Akpoveta och Victor Wernersson fick godkänt. Men den som stack ut mest när HIF spelade årets första träningsmatch var 16-årige supertalangen Alex Timossi Andersson.

Alex Timossi-AnderssonBild: AVDO BILKANOVIC
Efter en timmes spel gjorde HIF-tränaren Per-Ola Ljung åtta byten på en gång. En dryg halvtimme senare kunde Alex Timossi Andersson varit tvåmålsskytt efter ett piggt inhopp.
– Synd att jag inte fick sätta den, men det kommer fler chanser, säger han. Vid det första läget var jag ganska nervös. Att göra första A-lagsmatchen i HIF har varit en liten dröm ända sedan jag kom hit för fem-sex år sedan.
Frilägen i den 66:e och 87:e minuten slutade med ett avslut på Odense-målvakten och ett stenhårt skott i burgaveln.
– Vid det andra läget försökte jag dunka upp den i krysset, säger Alex.
Trots sin ringa ålder är målsättningen att jobba till sig speltid i superettan redan den här säsongen för HIF-talangen som provtränade med Bayern Münchens P 17-lag i början av november förra året.
Vad vill du bidra med?
– Att springa mycket i djupet, hota motståndarna hela tiden och göra mål, säger han.
Peo Ljung är medveten om att Alex Timossi Andersson är en oslipad diamant, något utöver det vanliga.
– En spännande spelare som vi nu ska försöka i balans matcha framåt på ett smart sätt, säger Ljung.
Efter en fin start föll HIF tillbaka mot det danska superligalaget. Försvarsspelet fungerade dock bra när gästerna hade mycket boll.
Provspelarna Oke Akpoveta och Victor Wernersson fick godkänt av HIF-tränaren. Akpoveta låg dessutom bakom matchens enda mål.
– Det är bra personer som smälter in. Nu ska vi utvärdera det vi har fått se under den här veckan, säger Peo Ljung.
Årets första träningsmatch spelades inför cirka 1 100 åskådare på Vikvalla i Viken. Många av dessa var förstås nyfikna på Rasmus Jönssons återkomst. Vikenfostrade Jönsson skrev i våras på för Odense efter att kontraktet med Ålborg löpt ut.
– En typisk match för oss den här säsongen. Vi har mycket boll, men har svårt för att göra mål, säger Rasmus Jönsson.
– Men det var riktigt roligt att vara tillbaka. Det är 15–16 år sedan jag spelade här förra gången. Mina föräldrar bor kvar här och många av mina vänner också. Det är alltid här jag håller till när jag har semester.
Läs alla artiklar om: Träningsmatch: HIF-Odense
Gå till toppen