Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Här hängde koden till SVT:s Superlördag

Hundratals barn och vuxna letade under söndagen i Hembygdsparken efter veckans kod till Superlördag i SVT:s Barnkanalen. Det visade sig vara supersvårt. Men den som var envis som en åsna hittade koden.

Under lördagskvällen berättade Superlördags programledare Ylva Hällen att veckans kod till supermysteriet finns i Hembygdsparken i Ängelholm. Tipset hade även gått ut till flera skolor i Ängelholm tidigare i veckan.
Den som hittar koden ska skicka in en bild eller film på sig själv och koden till SVT och blir då veckans superhjälpare.
Därför fylldes Hembygdsparken av barnfamiljer under söndagen.
Men de flesta av dem gick bet på uppdraget. Trots timslångt letande i kylan och regnet hittade de inte koden.
– Vi har letat överallt, jag börjar undra om den finns här, sa Helena Holtzberg, som kommit med barnen Elias och Julia för att leta, till NST:s utsända reportageteam i Hembygdsparken.
– Det här känns ju lite snopet. Vi har letat i över en timme utan att hitta den, sa Cornelia Ljungerud, som åkte till Hembygdsparken med dottern Leah samt Lotta Rosberg och hennes dotter Tindra.
NST kan nu avslöja, med hjälp av våra alltid lika alerta läsare, var koden fanns.
Många letade vid lekplatsen, värdshuset, hästarna, fåglarna och ända borta vid Trollskogen – men det var vid åsnornas hage bakom stallet som den fanns.
Enligt vissa uppgifter hängde den på insidan av staketet under söndagen och var därför extra svår att se. Men under måndagsförmiddagen, när tidningens granskande reporter var på plats, hängde den på utsidan och var lätt att se från parken.
Mysteriet löst av vår superreporter!
Veckans kod till Superlördag i SVT hänger på staketet till åsnornas hage i Hembygdsparken.Bild: Kristian Nilsson
Gå till toppen