Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Klippan

Spaden har satts i marken på Tegelbruksområdet

Bygget av Treklöverns lägenheter på området mellan Torggatan och Tegelbruksskolan har precis satt igång. Hittills går allt enligt planerna.
Oleksy Stanislaw är en av dem som ska se till att lägenheterna på Tegelbruksområdet blir verklighet.Bild: Astrid Adelgren
Inne på det det avspärrade området ligger det mörbrun jord i stora högar. Tre män i reflexvästar sågar och spikar vid ett skjul, medan en fjärde är igång med grävskopan.
– Än så länge har det gått väldigt bra, säger Miroslaw Kamieniecki, som är platschef för byggentreprenören, det polska företaget Tulcon.
Miroslaw Kamieniecki är platschef på Tulcon.
Så här ser byggarbetsplatsen ut just nu.
Det är första gången som Tulcon arbetar i Sverige. I Klippan kommer man nu att ha runt 30 byggarbetare på plats vid bygget, ibland mer.
– Det är lite svårt med reglerna som är annorlunda här än i Polen, men vi försöker att anpassa oss, säger platschefen.
Det var så sent som förra veckan som arbetet satte igång med att bygga Treklöverns nya bostäder, som kommer att bestå av 32 lägenheter vid Tegelbruksskolan. Dessutom kommer det såsmåningom att byggas 26 lägenheter bakom brandstationen.
Hittills har arbetet mest bestått av schaktning. Nu ska det sedan bland annat dras avloppledningar. Om sådär en tre, fyra veckor är planen sedan att sätta igång med själva byggandet. Till hösten ska de nya lägenheterna stå klara, och parallellt med detta är planen att sätta igång med bostäderna vid brandstationen under våren.
Kommer ni att klara att hålla tidsplanen?
– Vi måste bli klara i tid!säger Miroslaw Kamieniecki, med betoning på "måste".
– Det är lite stressigt, men det kommer gå bra.
Och lägenheterna kommer välbehövligt, menar Ulf Bengtsson som är VD på Treklövern.
– Just nu har vi en genomsnittlig tid på 576 ködagar för att få en lägenhet i Klippans centrum.
Det faktum att man anlitade det polska företaget, gör att hyran blir ungefär 1000 kronor mindre för en trea, än vad det skulle ha blivit annars, berättar Ulf Bengtsson.
– För många Klippanbor går nog gränsen där vi hamnar nu.
Gå till toppen