Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tak istället för paraply redan till sommaren

Till nationaldagen kan publiken vid stora scenen i Hembygdsparken ha tak över huvudet.

Det hoppas i alla fall Carl-Gustaf Gudmundsson, ordförande i Hembygdsföreningen, som driver parken.
– Kommunen brukar fira nationaldagen den 6 juni i Hembygdsparken. Det hade varit fantastiskt om det då hade funnits tak över sittplatserna vid den stora scenen, säger han.
Sittplatserna vid stora scenen i Hembygdsparken kan få ett tak redan till sommaren. Förhoppningsvis är det både större och stabilare än fotografens paraply.Bild: Kristian Nilsson
Just nu håller Hans Nilsson på att ta fram en konstruktion för taket som skulle fungera.
– Det gäller att hitta en lösning där det inte finns pelare i vägen för publiken utan att alla kan se. Samtidigt som det ju inte ska kosta för mycket heller, säger Carl-Gustaf Gudmundsson.
Han berättar att man beräknar att kostnaden för ett tak över sittplatserna kommer att bli omkring två miljoner kronor.
Sparbanksstiftelsen Gripen har sagt att man är beredd att stötta med två miljoner kronor.
– Hembygdsparken är en central del för Ängelholms fritids- och kulturliv, både för vuxna och barn. Parken betyder mycket för männiksor i staden, men lockar också massor av turister. Inte minst den verksamhet som finns på scenen, säger Mats Nilsson, vd för Sprabanksstiftelsen Gripen.
Den 14 februari ska representanter för Hembygsföreningen träffa representanter för de politiska partier som sitter i kommunfullmäktige.
– Då hoppas jag att vi har en skiss med oss som visar hur det ska se ut. Vi vill ju gärna höra vad partierna säger och om de är villiga att stötta ekonomsikt. Det är på Alla hjärtans dag, så då kanske politikerna är extra givmilda, säger Carl-Gustaf Gudmundsson, som också påpekar att Hembygdsföreningen kan bidra med en mindre summa pengar till det här arbetet.
I samband med att man bygger ett tak över sittplatserna för publiken så vill han att man också fräschar upp loger och annat som finns bakom scenen.
– En sådan uppfräschning med renovering och målning behövs också, menar han.
Men ska man bli klar till sommaren så gäller det att man kan lämna in ett förslag och få bygglov.
– Kan vi inte få det färdigt före sommaren så blir det nog så att vi inte sätter igång arbetet förrän efter sommaren. Det går ju inte att ha en byggarbetsplats där under sommarsäsongen. Hinner vi inte i år får det bli till nästa år, säger Carl-Gustaf Gudmundsson.
Gå till toppen