Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Komiska urkrafter i "På gränsen"

Bild: Emmalisa Pauly
Det här är en kulturartikel. Analys och värderingar är skribentens egna.
"'På gränsen' är ett slags framexperimenterad, oförutsägbar, nummerrevy där sketcher, filmklipp, sångnummer, monologer, stand-up, slap stick, stumfilm och alla möjliga hybrider däremellan vävs samman till ett utforskande av begreppen gräns och tabun", förklarade Camilla Larsson i sin recension av premiären på Malmö stadsteater.
Ikväll kommer "På gränsen" till Lillan på Helsingborgs stadsteater (spelas till 25/2). Anna Pettersson står för både regi och scenografi. Hon har tidigare satt upp Tjechovs "Måsen" och Molières "Misantropen" på Malmö Stadsteater och tilldelats Svenska Teaterkritikers pris och Dagens Nyheters Kulturpris för sin uppsättning av "Fröken Julie" på Strindbergs Intima Teater. På scen står Annika Kofoed och Evamaria Björk, från Helsingborgs stadsteater, och Susanne Karlsson och Cecilia Lindqvist, från Malmö stadsteater, och spelar ut hela registret.
Blodiga tamponger, stönande Barbiekjolar, likkistor, påvemössor, skäggbordeller och spontant urinläckage tillhör det som avhandlas. "Genom högt och lågt, satir, finkultur och fars rör vi oss i gränsområdena kring vad man får och inte får göra. Alltihop är i grunden väldigt fysiskt. Och fruktansvärt roligt! Faktum är att det var väldigt länge sedan jag skrattade så fullständigt ohämmat, och, ja, fysiskt, som åt de här fyra komiska urkrafterna.", skrev Camilla Larsson i sin recension.
Gå till toppen