Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Hon serverades frätande kaffe på McDonald's

Efter ett besök på McDonald's hamnade Rebecca Sjölund på akuten. I kaffeautomaten som var avstängd fanns en rejäl dos av ett frätande rengöringsmedel.

Det var efter söndagens fotbollsträning med sonen som familjen Sjölund satte sig i bilen och körde till hamburgerrestaurangen McDonald's vid Klippanvägen i Ängelholm.
Barnen fick sin mat och Rebecca beställde en kaffe latte. Men redan efter att ha tagit den första klunken så kände hon att det var något som var fel.
– Jag fick andnöd och kände direkt att det frätte i munnen, jag blev jätterädd.
Rebecca Sjölund är fortfarande skärrad efter sin skrämmande upplevelse som slutade på akuten.Bild: Niklas Gustavsson
Hon bad sin man att ta reda på vad de använde för rengöringsmedel och satte sig själv i bilen och körde till akuten på Ängelholms sjukhus. Där fick hon sedan stanna i fyra och en halv timme, medan man kollade EKG, syreupptagning och blodtryck.
– Jag fick också dricka jättemycket vatten för att spä ut det frätande medlet och de kollade så att jag inte började hosta blod, säger Rebecca Sjölund.
Hon fick sedan veta att det handlade om rengöringsmedlet Thermoblue, en starkt frätande vätska som kan orsaka allvarliga skador på hud och ögon, och som bland annat används för att rengöra kaffemaskiner i restaurangbranchen.
Rebecca Sjölund fick också veta kaffemaskinen på serveringen egentligen var avstängd vid tillfället, men att någon i personalen trots det kunnat servera henne en kaffe.
– Som tur var blev ju det frätande medlet något utspätt av att det fanns både vatten och mjölk i koppen. Det hade kunnat sluta mycket värre om det var mer koncentrerat.
Efter timmarna på akuten fick Rebecca åka hem igen. Men hon är fortfarande skärrad och på måndagen stannade hon hemma från arbetet. Samtidigt anmälde hon händelsen till polisen och rubriceringen är vållande till kroppsskada.
Hon har även sökt men inte fått kontakt med någon ansvarig på hamburgerserveringen.
– Jag tänker gå vidare med det här. Det hade kunnat hända ett barn och de måste ändra sina rutiner. Dessutom vill jag ha betalt för mitt läkarbesök.
Rebecca Sjölund fick frätande medel i kaffet på McDonald´s.Bild: Niklas Gustavsson
Franschisetagaren Christina Richter har inte hört talas om händelsen när tidningen ringer upp. När hon ringer tillbaka en stund senare så har hon tagit kontakt med Rebecca Sjölund och även åkt till serveringen i Ängelholm.
– Det här är en jätteallvarlig händelse som absolut inte får hända och vi har starka och noggranna rutiner för hanteringen. Jag ska sätta mig nu med berörda personer för att ta reda på vad det är som har blivit fel. Jag har också pratat med gästen, säger Christina Richter.
Förutom i Ängelholm har Christina Richter McDonald's-serveringar också i Helsingborg och Halmstad, sammanlagt nio stycken.
– Ängelholm har jag haft i tolv år och något liknande har aldrig hänt förut. Jag är jätteledsen för det här och kommer nu att anmäla det till vårt försäkringsbolag. Gästen ska ersättas på något sätt, säger hon.
Gå till toppen