Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Delad pott i Skånederbyt

Det blev ett trendbrott, men inte det som spelare och ledare i FC Helsingborg ville se. För första gången lyckades Höllviken ta poäng i ett Skånederby mot FCH i Superligan.

FC Helsingborg-Höllviken slutade 4-4Bild: AVDO BILKANOVIC
Superligan
FC Helsingborg-Höllviken 4-4
Vid de tre tidigare tillfällena har helsingborgarna vunnit klart. Den här gången vände Höllviken 1-2 till 4-2 på drygt fem minuter i mellanperioden innan hemmaspelarna kom tillbaka och räddade en pinne i slutronden.
Efter lagets svarta januari var FCH i stort poängbehov när det dukades upp till Skånederby i den 27:e omgången av SSL. De två första perioderna såg dock mest ut som en fortsättning på den bedrövliga matchen mot Storvreta förra söndagen.
Ett ledningsmål efter 12.13 av Hampus Dargren kunde lyft laget. 24 sekunder senare kvitterade dock gästerna och så var ett nervöst och krampaktig hemmalag tillbaka på ruta ett igen.
2-1 i den andra ronden följdes av 2-2 50 sekunder senare. Och när matchklockan hade tickat iväg ytterligare knappt fem minuter var ställningen 2-4.
Början av slutperioden inleddes med ett powerplay för FCH. Efter 1.20 hittade spelade lagkaptenen Mika Kohonen fram till Linus Nordgren. 3-4 och hoppet var tänt. En start som tilltufsade hemmaspelare behövde.
Uppryckningen som följde var FCH:s bästa period under matchen. Närmast kvittering var det när Daniel Johnsson träffade ribban och Jonathan Nilsson i friläge sköt rakt på Höllviken-målvakten.
Energin och glöden som fanns i FCH i den tredje perioden saknades i de två första. Höllviken kom till Helsingborg Arena och visste precis vad som väntade coachade av förre FCH-profilen Vidar Jonsson-Wallin.
Efter 17.20 tog FCH timeout och plockade ut målvakten Jonathan Paulsson. 36 sekunder senare vispade Hampus Dargren in sitt andra mål för kvällen och kvitterade till 4-4 inför 3 107 åskådare.
I förlängingen var Höllviken närmast ett segermål, men en storspelande Jonathan Paulsson i hemmamålet räddade pinnen och ansiktet på ett hemmalag som har mycket kvar att jobba med.
Poängen innebär att FCH passerar AIK och Dalen och går upp som sjua i en haltande tabell. Helsingborgarna har dock spelat en match mer än konkurrenterna och är fortfarande under hård press i slutspelsjakten.
Läs alla artiklar om: Innebandy: Helsingborg–Höllviken
Gå till toppen