Sport

Paulsson: "Tur vi tog en pinne"

FCH fortsätter att famla efter formen i SSL. När Höllviken lämnade Helsingborg arena med en historisk poäng var det målvakten Jonathan Paulsson som räddade ansiktet på hemmalaget.

Bild: AVDO BILKANOVIC
Superligan
FC Helsingborg–Höllviken 4–4
Det är bara en och en halv månad sedan vi intervjuade FCH-målvakten Jonathan Paulsson efter 6-5-segern hemma mot Växjö.
Sex dagar innan julafton gick FCH upp i serieledning i SSL. Efter det har laget bara tagit åtta poäng på tio matcher i Superligan och fallit som en sten i tabellen.
Vad har hänt?
- Ja du, bra fråga, säger Jonathan Paulsson. Visste vi det skulle vi inte ligga där vi ligger nu.
- Det är huvudena som spelar oss ett spratt. Vi ser små ut i försvaret och tror inte på det vi gör. Det är så idrotten är ibland. Nu måste vi gå ihop som ett lag och ta oss ur det här. Något annat finns inte.
Hampus Dargrens 1-0-skott efter 12.13 kunde lyft laget, men 34 sekunder senare var det kvitterat.
2-1 i period två följdes av 2-2 49 sekunder senare. Hemmaspelarna fick aldrig en chans att spela ut. Gästerna slet och krigade och var väl pålästa inför derbyt coachade av förre FCH-profilen Vidar Jonsson-Wallin.
I den tredje perioden ökade FCH trycket framåt. Efter 1.20 gjorde Linus Nordgren 3-4 i powerplay och när Hampus Dargren sköt in 4-4 hade tränarduon Mika Ahonen och Niklas Lauritsen plockat ut målvakten.
Allt som gick på räls i början av säsongen går numera trögt eller inte alls.
Hur är stämningen i laget?
- Det är klart att det inte är roligt när det inte fungerar som vi vill, säger Jonathan Paulsson. Vi är ju samma lag nu som när vi ledde serien, men nu viker vi ner oss bara vi får ett mål i baken och det håller inte.
I förlängningen bjöd FCH:s landslagsmålvakt på ett par fantastiska räddningar. Vidar Jonsson-Wallin gick för seger och plockade ut sin keeper. Höllviken hade inte tagit poäng mot FCH i SSL i de tre tidigare mötena lagen emellan och kunde fått fler med sig.
Den här gången räddade Jonathan Paulsson både en en pinne och ansiktet på sitt lag.
- Det är bara att slänga sig och ha lite tur, säger han. Tur vi tog en pinne i alla fall. Vi låg pyrt till.
Poängen innebär att helsingborgarna går upp på en sjundeplats i en haltande tabell.
Läs alla artiklar om: Innebandy: Helsingborg–Höllviken
Gå till toppen