Annons

Annons

Annons

Nyheter

15-åringen förnekar mordförsöket på vaktmästaren

Bilden av vad som hände vid Pildammsparken i Malmö natten till onsdagen börjar klarna.

Vaktmästaren sköts bakifrån, uppger källor för HD. Grannar uppger att tre till fem skott avfyrades. Fotspår från brottsplatsen ledde in i Pildammsparken, uppger ett vittne.

Text

Vaktmästaren hittades vid källartrappan. En kula har slagit i karmen till en källardörr.

Bild: Anders Paulsson

Annons

15-åringen som är misstänkt för mordförsöket satt på torsdagen fortfarande anhållen. Han har förhörts, och hade då advokat Sophie Palmgren Paulsson vid sin sida.

– Han nekar till brott. Jag lämnar inga kommentarer alls utom det, att han förnekar brott, säger hon.

Åklagare Åsa Kristensson beslutade på torsdagen att 15-åringen får tillbringa ytterligare minst en natt i polisens arrest. Där kan han sitta inlåst till på lördag. Då måste han antingen släppas, eller begäras häktad. Vi häktning flyttas han till kriminalvårdens celler.

Annons

15-åringen greps tillsammans med tre andra personer på onsdagsmorgonen. Ytterligare en person frihetsberövades på ett annan plats i Malmö, erfar HD.

Polisen uppgav på onsdagsförmiddagen att de frihetsberövade är "mycket väl kända av polisen". 15-åringen är dock aldrig dömd. Minst två av de andra, som sedan släpptes, är enligt HD:s uppgifter, mer kända från kriminella sammanhang.

Annons

15-åringen är den ende som är misstänkt för skotten mot vaktmästaren. Samtidigt uppger polis och åklagare att det finns fler brott i utredningen, men som inte har med mordförsöket att göra.

– Det är misstankar på de som är frisläppta, säger åklagare Åsa Kristensson.

Mot alla fyra?

– Ja.

Vad det är för brott vill hon inte säga.

Inte heller vill åklagaren eller polisen säga hur mordförsöket gått till, eller vad man tror om varför dådet skett.

– Vi går inte ut med mer detaljer än just det grundläggande som sas i går [onsdag], säger Åsa Kristensson.

Men genom olika källor klarnar ändå bilden något av händelseförloppet på Roskildevägen i Malmö.

Dådet ser planerat ut. Det finns inga uppgifter om inledande bråk. Och vaktmästaren sköts bakifrån. Grannar talar om fyra eller fem smällar.

En kula träffade i vaktmästarens huvud.

Uppgifterna från Skånes universitetssjukhus under torsdagen var de samma som på onsdagen: tillståndet är för vaktmästaren livshotande.

Vaktmästaren, som är i medelåldern, hittades vid trappan ner till källaren på huset på Roskildevägen natten mot igår. Skotten föll alldeles i närheten av där han hittades.

Annons

I karmen till källardörren finns kulhål som har undersökts av polisens tekniker.

Räddningstjänstens dykare sökte på onsdagen i en av dammarna i Pildammsparken i Malmö. Sökandet fortsatte under torsdagen.

Bild: Johan Nilsson / TT

På torsdagen fortsatte dykningarna i en av Pildammsparkens dammar. Ett vittne uppger nu för HD att kort efter mordförsöket fanns det fotspår från brottsplatsen in i Pildammsparken.

Vad det är man letar efter i dammen vill polisen inte säga.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan