Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Medan du sov – detta hände inatt

Afghaner återvänder till raserad ekonomi, man hittad död i polisarrest och stora problem för tågtrafiken i landet. Det är några av nattens nyheter.

Rialens fall tvingar hem afghaner

Rekordmånga afghaner, hittills i år uppemot en halv miljon, återvänder till sitt hemland från Iran. Orsakerna är bland annat den iranska rialens fall, och en hårdare linje hos iranska myndigheter.
Den iranska valutans ras, som började när USA drog sig ur atomuppgörelsen med den islamiska republiken tidigare i år, innebär samtidigt att många som tidigare sökte arbete i Iran inte får kalkylen att gå ihop längre.
Läs också Rialens fall tvingar hem afghaner

Man hittades död i polisarrest

En man hittades livlös i arresten på polishuset i Luleå under onsdagen, skriver Aftonbladet. Han dödförklarades efter återupplivningsförsök.
– En förundersökning är inledd och utredning pågår, säger Karl Jigland vid Åklagarmyndighetens presstjänst till tidningen.
Mannen hade varit anhållen sedan i tisdags. Luleåpolisen bekräftar för Aftonbladet att en incident inträffat på arresten, men vill inte kommentera ytterligare.
Läs också Man hittades död i polisarrest

Stora problem för tågtrafiken

Tågtrafiken har stora problem på många håll i landet. Förutom att planerade banarbeten medför extra restid, är tåg inställda eller försenade bland annat på grund av risk för solkurvor, men även efter el- eller signalfel.
Enligt Trafikverket är det bland annat tågstopp mellan Simrishamn och Ystad på grund av elfel som orsakats av ett åskoväder. Där beräknas trafiken gå normalt igen efter klockan 7 på torsdagsmorgonen.
Läs också Stora problem för tågtrafiken

Fruktad tyfon skonade Tokyo

Tyfonen Shanshan har snuddat Japans huvudö, och med brutala vindar öst in regn och höga vågor från sydväst. Men den rör sig nu bort från land, och besparade huvudstaden Tokyo de värsta vindarna, som har uppgått till 50 meter i sekunden. Samtidigt passerar den ännu starkare orkanen Hector söder om Hawaii.
Men Hector når inte land, så de värsta effekterna väntas begränsas till farliga vågor vid sydliga kuster, meddelar övervakningscentrat CPHC.
Läs också Fruktad tyfon skonade Tokyo

Turkiet och USA möttes i Washington

Biträdande utrikesministrar från Turkiet och USA har träffats i Washington i hopp om att gjuta olja på grälvågorna mellan länderna. Ankararegeringen har skickat den nytillträdde Sedat Önal, som på onsdagen togs emot av John Sullivan i USA:s huvudstad.
De uttalade sig inte offentligt vid mötet, men USA:s utrikesdepartement meddelar att de diskuterade bland annat Andrew Brunson, en amerikansk pastor som Turkiet ställer inför rätta för terrorism.
Gå till toppen