Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Klart: Världsmästaren Nico Salo till FC Helsingborg

Nyligen vann han VM-guld med Finland. Till nästa säsong drar Nico Salo på sig FC Helsingborgs tröja.

Nico Salo i aktion. Nästa säsong återfinns han i FCH.
Helsingborgsklubben är för närvarande indraget i en tät kamp om att ta sig till SM-slutspelet. Samtidigt ser FCH redan om sitt hus inför nästa säsong.
Redan nu har sportchefen Juha Kivilehto gjort klart med landslagskompisen Nico Salo. Han har skrivit på ett ettårskontrakt, med option på förlängning med ytterligare en säsong.
– Jag har drömt om att få spela mot de bästa spelarna i SSL. Det här blir en spännande utmaning. Jag kommer till en väldigt professionell klubb, säger Nico Salo.
När Finland i december besegrade Sverige i VM-finalen efter en dramatisk straffläggning spelade Salo fram till 2–2-kvitteringen under ordinarie speltid.
Salo tillhör mästarklubben Classic Tampere där han användas som center. Men han klarar även att spela back.
– Jag är en rörlig tvåvägsspelare som är bra på att göra mina medspelare bättre, beskriver Nico Salo sina styrkor.
FCH:s sportchef Juha Kivilehto myser över att en tung pusselbit i nästa säsongs lagbygge redan är på plats.
– De bästa spelarna måste du kontraktera redan nu. Vi vill dessutom visa att vi är en klubb som tänker fortsätta satsa, säger Kivilehto.
Nico Salo bekantade sig med FCH och staden Helsingborg redan ifjol, och ansluter lagom till försäsongen. Med tanke på hur jämnt det är i den svenska superligan hade Salo blivit en prima förstärkning redan nu. Men även om det internationella transferfönstret fortfarande varit öppet har få klubbar ekonomiska muskler för att köpa loss en färsk världsmästare mitt under säsongen.
Om det blir fler förändringar i den finska kolonin återstår att se. Profilen Mika Kohonens kontrakt går ut. Kivilehto har förhoppningar om att samarbetet fortsätter.
– Vi jobbar på det. Vi är nöjda med vad Mika presterat.
Fler toppnamn på ingång?
– Spelare vill hit, jag får många samtal. De vet att de kommer till en bra organisation. Sedan handlar det också om ekonomi. Det viktiga var att få klart med Nico, så får vi se om det kan hända något mer.

Nico Salo

Född: 21 januari, 1994.
Meriter i urval: VM-silver 2014, VM-guld 2016.
Position: Back/center.
Nuvarande klubb. Classic Tampere.
Gå till toppen