Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Havsbotten vid Kullen skildras i nytt akvarium

Det är Öresundsakvariet i Helsingör som lagom till sportlovet har färdigställt tre nya akvarier. Ett skildrar botten vid Kullen och ett den nedsmutsade hamnbassängen i Helsingör.

Plast i havet blir en allt vanligare syn. Nu finns ett akvarium på Öresundsakvariet i Helsingör som visar hur det kan se ut under ytan när havet är förorenat.Bild: Öresundsakvariet
De tre nya akvariumen skildar var sin del av Öresund. Ett av dem visar hur det ser ut på stenbotten vid Kullen på svenska sidan.
- Vi försöker hela tiden att ge en så bra bild av livet i Öresund som möjligt och vi byter akvariemiljöerna regelbundet. De nya akvariumen visar tydligt hur skiftande livet är i Öresund, säger Jens Peder Jeppesen på Öresundsakvariet.
Ett annat akvarium visar hur det ser ut på mellan 14 och 18 meter djup bland röd- och brunalger. Också det på den svenska sidan av Öresund.
Det sista akvariet skildrar livet i hamnbassängen i Helsingör. Trots att det här finns en hel del nedskräpning så lever här ändå mycket djur och växter.
Här finns en gammal stövel, plast som flyter runt och exempel på en del annan nedskräpning.
Under sportlovet fokuserar akvariet också på nedskräpningen i haven av just plast. Det visas en film och en utställning som tar upp ämnet och belyser vilka negativa konsekvenser plastnedskräpningen kan få.
Utöver det så bjuds det under veckan på möjligheten att få klappa djur, delta i quiz och se en dissektion av en haj och en klumpfisk.
Här kan man läsa mer om Öresundsakvariet.
Gå till toppen