Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rock It Festival utökar till två dagar och dubblar antalet artister

Andra upplagan av Rock It blir en sensommarfestival. Sista helgen i augusti bjuds det på mer musik, mindre väntan och en längre rockfest än i fjol.

Arrangören Glenn Stjernkvist från Hiwayevent gläds åt att kunna bredda årets Rock It.Bild: Niklas Gustavsson
Arrangören Glenn Stjernkvist summerar premiären 2016 som en lyckad tillställning. Nära 1 600 sålda biljetter låg i linje med beräkningarna.
– Vi hade budgeterat ett underskott. Det är inga konstigheter. Startsträckan var väldigt kort. Med bara sju veckors förberedelser fick vi kämpa in i det sista, säger han.
I år blir det annorlunda. Andra upplagan av Rock It Festival planeras i god tid och man har varit lyhörd inför publikens kritik.
Med endast en scen på festivalområdet uppstod väntan mellan musikakterna. Det åtgärdas genom att upprätta en andra scen. Som en följd av det kan dubbelt så många artister uppträda på det 1 500 kvadratmeter stora området vid Lindab Arena. Men den stora nyheten är att festivalen utökar till två dagar och tidigareläggs.
– Fredagen blir som en uppvärmning med fyra, fem band. Lördagen blir festivalens huvuddag med åtta, nio musikakter, säger Glenn Stjernkvist.
I eftermiddags gjordes festivalens första bandsläpp: det symfoniska metalbandet Eleine som gjorde succé på Sweden Rock i fjol.
Premiärupplagan av Rock It Festival fick en del kritik för valet av datum. Först riskerades evenemanget att krocka med Ängelholms IF:s friidrottstävling, sedan sammanföll musikfestivalen med rock- och racepartyt Lemmy 500 i Ljungbyhed.
I år tidigareläggs Rock It en hel månad till den 25 och 26 augusti. Glenn Stjernkvist ser bara fördelar med en sensommarfestival.
– Malmöfestivalen och Way Out West har varit. Och man njuter det sista av sommaren. Sen är det omöjligt att undvika krockar, säger han och nämner Falkenbegs rockfestival som prickat in samma helg.
– Men där finns en publik som sträcker sig uppåt Göteborgshållet medan vi fångar upp publiken här i Skåne och ner mot Köpenhamn.
Mest av allt ser Glenn Stjernkvist fram emot att ge nytt liv åt musikscenen i Ängelholm.
– Här finns en gammal festivalkultur, men många evenemang har lagts ner. Jag tror att Rock It kan hjälpa oss bygga något starkt tillsammans. Det finns ett sug.
Gå till toppen