Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Nu är Sopi nöjd – Landskrona har värvat färdigt

Inlånade Rasmus Wiedesheim-Paul gör BoIS-truppen komplett. "Nu stänger vi butiken, nu är jag nöjd", säger tränaren Agim Sopi.

Nye BoIS-anfallaren Rasmus Wiedesheim-Paul, till vänster, på Halmstads träningsläger i Spanien, tillsammans med Andre Ntambue, för ett par veckor sedan.
Redan tidigt under fredagsförmiddagen kunde vi avslöja att Landskrona lånar in Halmstads anfallslöfte Rasmus Wiedesheim-Paul och därmed har BoIS värvat färdigt. Den nya BoIS-truppen består av 22 namn, sedan Edwin Condrup flyttats upp från U19-truppen, och fler nyförvärv är inte aktuella.
– Nu stänger vi butiken. Jag är nöjd, det ser riktigt bra ut och det här ska bli väldigt spännande, säger tränaren Agim Sopi när han kommenterar det senaste nytillskottet.
Karim Sadat var länge ensam anfallare, nu när bland andra skyttekungen Erik Pärsson försvann till Falkenberg, men för snart två veckor sedan blev Ojevwe "Drogba" Akpoveta BoIS-are och nu har den offensiva besättningen fått ytterligare tillökning. Den nyblivne 18-åringen (Rasmus Wiedesheim-Paul är född den 8 februari 1999) ingår i Halmstads allsvenska spelartrupp, men söker sig söderut för att få chansen till mer speltid på seniornivå.
– Halmstad ville gärna att han skulle stanna, men Rasmus ville komma till oss. Han inser att det hade varit svårare att ta en plats i allsvenskan och det här kan vara bra för hans utveckling.
Rasmus, som för övrigt är son till BoIS nye assisterande tränare Håkan Svensson, blir inte spelklar till söndagens cupmatch mot Gefle. Alla papper är på väg till förbundet och därmed bör han kunna vara med redan nästa helg, hemma mot Kalmar. Agim Sopi vet dock vad han får in i truppen.
– Rasmus var med på Halmstads läger i Spanien, men vi har hållit kontakten en längre tid. Rasmus är en väldigt duktig fotbollsspelare och precis den typ vi ville ha in. Han är bra i djupled, men också, trots sin unga ålder, väldigt stark i kroppen och bra på att hålla undan en motståndare.
Sopi säger också att Rasmus är teknisk, att han kan användas i "alla de offensiva positionerna" och att han gjort många mål i U19- och U21-sammanhang. På meritlistan kan vi också se att Wiedesheim-Paul gjorde debut i superettan ifjol, det blev dock bara ett inhopp under säsongen, och att han fanns med på P99-landslagets höstläger på Bosön.
– Lånet gället i första hand fram till sommaren, sedan får vi se. Det kan bli längre än så.
Vi kan annars också rapportera att Raslan Al Kurdi fått sitt uppehållstillstånd även på papper. Därmed ska han snart också vara spelklar, vilket även gäller Ojevwe Akpoveta. Alla de tre senaste nyförvärven missar söndagens cupstart och när det gäller Akpoveta är det handlingar från Nigerias förbund som saknas.
– Det brukar ta lite tid, men det ska inte vara några konstigheter och eventuellt är alla tre tillgängliga till nästa match, säger Agim Sopi.

Så här ser nya BoIS-truppen ut

Målvakter:
Amr Kaddoura
Ivo Vazgec
Backar:
Dennis Olofsson
Viktor Svensson
Saber Azizi
Philip Andersson
Philip Ljung
Raslan Al Kurdi
Mittfältare:
Rasmus Alm
Måns Ekvall
Edwin Condrup
Igor Arsenijevic
Adi Nalic
Thierry Zahui
Edafe Egbedi
Alexander Tkacz
Filip Pivkovski
Daniel Ask
Rasmus Persson
Anfallare:
Karim Sadat
Ojevwe Akpoveta
Rasmus Wiedesheim-Paul
Gå till toppen